De Switch Lite is pas een goede week uit, maar de eerste meldingen over Joy-Con drifting liepen alvast binnen. Een valse start voor Nintendo, of vooral een confirmation bias van nieuwe Switch Lite-eigenaars?

In juli werd Nintendo aangeklaagd omwille van Joy-Con drifting. Concreet houdt dit in dat de joysticks van de controller op den duur een afwijking beginnen te vertonen. Wanneer je Mario Kart speelt, kan het zo bijvoorbeeld voorkomen dat je wagentje plots uit zichzelf naar rechts bijstuurt. Een Amerikaans advocatenbureau besloot dat het zo niet langer verder kon, en klaagde Nintendo aan voor dit euvel. Alles over dat proces, lees je in onderstaand artikel:

The plot thickens

Na een tijd van stilte, is het proces opnieuw in de media gekomen. Niet vanwege een happy ending, maar wel omdat de aanklacht wordt uitgebreid. Op 20 september lanceerde Nintendo namelijk de Switch Lite, een goedkopere versie van de Switch die niet over uitneembare Joy-Cons beschikt.

Wanneer de eerste meldingen over Joy-Con drifting de kop opstaken, stelden we onszelf al de vraag wat er zou gebeuren als de Switch Lite ook dergelijke problemen vertoont. En terecht, zo blijkt. Meerdere Switch Lite-eigenaars hebben namelijk melding gemaakt van Joy-Con drifting bij hun exemplaar. Een behoorlijk probleem dus, wetende dat in het geval van de Switch Lite de volledige console hersteld/vervangen moet worden in plaats van enkel de Joy-Con.

Op sociale media (YouTube, Reddit, Twitter, etc) claimen enkele Switch Lite-eigenaars reeds Joy-Con drifting te ervaren.

Ik speelde afgelopen weekend Link’s Awakening uit op mijn Switch Lite. Na een 20-tal uren, vertoonde mijn systeem al Joy-Con drift. Waarom gebeurt dit eerder dan bij de originele Nintendo Switch?

HelloCello519 via Reddit

Waarom komt de joy-con drift sneller voor dan bij de originele Switch? Een terechte vraag. Bij de originele Switch kwamen de eerste drift-klachten pas maanden nadat de console oorspronkelijk werd gelanceerd. Een verklaring zou kunnen zijn dat de Switch Lite nog gevoeliger is voor deze problematiek dan de originele Switch, maar dat is niet de enige mogelijke verklaring. Het kan namelijk ook gerust zijn dat gamers wat overgevoelig geworden zijn (no offence) voor dit fenomeen door alle media-aandacht. Voorlopig geven we de Switch Lite dus nog even het voordeel van de twijfel. De tijd zal ongetwijfeld duidelijkheid brengen en het recht zal (hopelijk) zegevieren.

De volledige versie van de aanklacht is te vinden op Polygon.

En zo zie je mij, die nog steeds overtuigd moet worden over de meerwaarde van de Switch Lite, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

the legend of zelda link's awakening boxart

The Legend of Zelda: Link's Awakening

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/09/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!