Image credit: xdadevelopers

Met grandioze kleppers zoals Breath of the Wild en Super Smash Bros Ultimate, is de Switch een van dé must have consoles. Toch dacht er iemand “saai, ik wil hier gewoon Netflix op kijken!”. Goed nieuws, want met Android op je Switch zijn de mogelijkheden quasi onbeperkt.

In 2018 werd er een bug ontdekt waardoor handige harry’s eigen code konden runnen op de Nintendo Switch. Een gevaar voor Nintendo aangezien games zo gekraakt konden worden, maar ook een zegen voor de vele enthousiaste tweakers die de grenzen van hun Switch-systeem willen opzoeken. Die zijn er nu in geslaagd om Android werkend te krijgen op de Nintendo Switch.

Internetbrowsers en emulatoren

De Switch is een geweldig apparaat, maar er valt zoveel meer uit te halen dan simpelweg games. Wat dacht je bijvoorbeeld van een internetbrowser. Browsen kan wel op de Wii U en de 3DS, dus het is behoorlijk frappant dat het op de Switch niet kan. Nog niet overtuigd? Wat dacht je dan van het runnen van emulatoren of het kijken van Netflix? Aah, nu heb ik je aandacht. Door Android te installeren op je systeem worden al die mooie dromen werkelijkheid!

De Joy-Cons worden ook meteen ondersteund dus elke geëmuleerde die je kan besturen met controller, kan je ook spelen met de Joy-Cons. Houd wel in het achterhoofd dat het echter om een eerste versie gaat van de software en dat lang niet elke applicatie even soepel werkt met de Joy-Cons. De Nintendo Switch is bovendien ook een ideaal apparaat om Netflix te kijken, want je kan gewoon wisselen tussen kijken in handheld mode en kijken op je televisie door je systeem in het dock te plaatsen.

Doe het zelf

Wil je je handen vuil maken en binnenkort stoer een foto op Instagram knallen waarin je Android op je Switch showt, navigeer dan even naar XdaDevelopers om daar de ROM binnen te halen. Het mooie is vooral dat Android volledig via een SD-kaart draait. Je hoeft dus niet te prutsen aan het besturingssysteem van je Switch.

Het is wel het vermelden waard dat er momenteel ook nog wat bugs bekend zijn. Zo is de batterijduur momenteel niet ideaal en kan het voorvallen dat je wifi-verbinding plots wegvalt. Werk voor hobbyisten dus.

En zo zie je ons, die absoluut niet aansprakelijk zijn voor defecte Switch-systemen, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!