Zorg maar goed voor je Nintendo Wii, want Nintendo heeft simpelweg geen onderdelen meer om defecte consoles te herstellen.

Dat de Nintendo Wii ondertussen een reliek van het verleden is, werd reeds eerder duidelijk. Just Dance 2020 was namelijk de laatste Wii-game die werd uitgebracht voor de immens populaire console. Ondertussen is de console aan het uitsterven, want Nintendo kan niet meer aan de onderdelen geraken om de originele Wii-console te herstellen. Dit kondigt het bedrijf aan op hun Japanse website.

Wij kunnen geen Japans, maar VG247 gelukkig wel. Vanaf 31 maart zal Nintendo geen herstellingen meer uitvoeren aan de originele Wii-console. Het gaat dan om het RVL-001 model van de Wii, ongeacht de kleur. Het RVL-101 model uit 2011 en de Wii Mini RVL-201 uit 2017 kunnen wel nog hersteld worden.

nintendo wii Mini RVL-201
De Nintendo Wii Mini verkeert voorlopig nog niet in levensgevaar.

Heb je toch nog een originele Wii die dringend hersteld moet worden, dan wil dit nog niet zeggen dat je geluk hebt. 31 maart is namelijk een uiterste datum. Heb je minder geluk, dan zijn alle onderdelen dus al opgebruikt tegen wanneer jouw Nintendo Wii op de herstelbank belandt. In dat geval zit er dus niet anders op dan van je Wii een meubelstuk te maken dat je met weemoed doet terugdenken aan de zorgeloze dagen telkens wanneer je er voorbij loopt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!