Next Level Games gaat naar het volgende niveau

Next Level Games, de studio die AAA-games ontwikkelde voor Nintendo, is nu officieel een deel geworden van Nintendo.

De onafhankelijke game ontwikkelaar Next Level Games heeft de afgelopen 15 jaar nauw samengewerkt met Nintendo om voor hen AAA-games te ontwikkelen voor Switch, Wii en 3DS. Daarvoor werkte het team ook aan games voor Xbox en PS3. Recent werkte het team nog aan het uitstekende Luigi’s Mansion 3 en (het minder uitstekende) Metroid Prime: Federation Force voor 3DS. Het team staat ook bekend om de ontwikkeling van Super Mario Strikers, de voetbalgame met Mario & co waar het ondertussen al véél te lang stil over is.

Nintendo heeft nu 100% van de aandelen gekocht van de ontwikkelaar, zo meldt Gematsu. De aandelen waren voorheen in het bezit van de eigenaars van het bedrijf en enkele medewerkers, maar de eigenaars vonden de tijd rijp om hun aandelen te verkopen. Daardoor zal Next Level Games nu volledig een onderdeel worden van Nintendo. De transactie zou worden afgerond op 1 maart 2021.

Het talent binnen het team zal duidelijk goed worden benut bij Nintendo. Betekent dit dat de weg vrij is voor een terugkeer van Super Mario Strikers? Laten we hopen!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!