Yey Nindies! De console die toch wel het meeste aandacht besteedt aan de indie games is de Switch. Daar kunnen we het volledig over eens zijn. Zeker als ze een video maken om de aankomende indies in de spotlight te zetten.

Ik ga praten over mijn top drie games die in deze showcase te bezichtigen waren. Nog een kleine shoutout naar een grappige game omdat ik vind dat het idee het wel verdient.

#1 – Supermash

Deze game bevat ontelbaar veel games. Althans, dat wordt gezegd in de trailer. In Supermash leg je twee klassieke genres op een broodje (of tweemaal hetzelfde genre) je klapt het toe en je zet je tanden erin. Ta-da. Een unieke game. Er zijn zes genres om in het begin uit te kiezen: Platform, Action-Adventure, Shoot ‘em up, JRPG, Metroidvania en Stealth. Een Shoot ‘em up stealth game? Of liever een JRPG-platformer? Het ziet ernaar uit dat er veel mee geëxperimenteerd kan worden.
Je zou ook bepaalde elementen kunnen aanpassen naarmate je vordert in het spel zoals enemies en de speelbare personages in het spel.

Maar dit is slechts het begin. Er zouden ook nog free updates komen voor de game en DLC’s met toegang tot nog meer genres om te mixen. Het ziet er alvast naar uit dat de game bestaat uit heel veel verschillende stijlen. Het is alvast een erg ambitieus project.

Alleen heb ik wel een aantal vragen bij de game. Hoe diep zullen de twee genres in elkaar gemixt worden? Zal de ene de bovenhand krijgen over de andere? Zoals bv een platformer met slechts een klein beetje JRPG elementen erin, of wordt het een 50/50 verdeling van de twee genres? Hoe lang duren de games die je zelf hebt gemashed? Op die vragen heb ik nog geen antwoord. Supermash komt uit in mei 2020 dus deze staat alvast op mijn wishlist voor volgend jaar.

#2 – Sports Story

De sequel op de underrated indie – Golf Story. Deze game mixt een heleboel verschillende sporten waaronder golf, voetbal en tennis met het RPG genre. In dezelfde stijl als zijn voorganger, Golf Story. In principe is het dus meer van hetzelfde.

Golf Story is een Switch exclusive game die erg goed ontvangen werd bij het publiek. Een RPG gemixt met de sport: golf. Waar het idee van komt mag Joost weten, maar deze game was een hit in 2017. Volgens zijn fans nog steeds underrated. Daar kan ik ook wel inkomen aangezien ik deze nog niet staan heb terwijl Sports Story me meteen overtuigde. Misschien moet ik voor deze te kopen eerst eens kijken waarom Golf Story zo goed scoort.

De voorganger heeft op Metacritic een score van 78. Voor 15 euro lijkt het wel de moeite. Sports Story zou uitkomen halfweg 2020.

#3 – Bake ’n Switch

Massieve Overcooked vibes hier. Na de Platinum te halen van Overcooked 2 kan ik wel iets nieuws gebruiken om mijn broeder-zuster band te onderhouden. Deze game ziet eruit als een goede opvolger. Alleen gaat het er nog iets absurder aan toe.

Schattige deegwezentjes worden opgeofferd aan de beschermers van deeg (don’t ask). Deze wezentjes moet je samenvoegen of hervormen om te voldoen aan de opdracht. Dit moet gebeuren in verschillende omgevingen zoals in de trailer te zien is bijvoorbeeld in het midden van een stromende rivier.

Bake ’n Switch ziet eruit als Overcooked met een extra snufje cuteness en crazyness. Deze game ziet eruit als een leuke co-op party game. Deze is te vinden in de eShop in de zomer van 2020.

Shoutout – SKATEbird

De Skate-game waar we allemaal op aan het wachten waren. Vlieg met je vogel door de lucht, maar dan op een skatebord! Waarom heeft een vogel überhaupt een skatebord nodig? It’s a game, don’t ask questions!

Ooit zag ik eens een trailer van deze game in mijn feed op Facebook. Alleen dacht ik dat het een joke was. Maar net zoals Bee Simulator werd ik voor schut gezet toen ik toch zag dat het helemaal geen grap was. Op het eerste zicht lijkt het misschien heel ver gezocht., maar eenmaal je met je vogel een paar ollie’s maakt krijg je er misschien een ander idee over.

Dit is geen game die ik meteen zal aanschaffen, maar deze game verdient wel de shoutout voor zijn idee en cuteness.

Slot

Wat een gekke wereld toch, die indies. Ze mashen de gekste genres samen of maken van een bestaand genre iets dat nog indrukwekkender is. Deze keer maakt een indie zelf zijn eigen games! Ik hou van indies omdat ze dingen doen die een triple A niet zou doen. Ze gaan veel creatiever om met de games. Kijk naar mijn lijst hierboven. Bovendien is het prijskaartje toch wel de helft minder dan je standaard triple A-game.

Het ziet ernaar uit dat de wereld van indie games nog lang niet tot zijn einde komt en me alsmaar meer zal blijven verassen. Ik zou zeggen dat ik daar helemaal klaar voor ben, maar je weet nooit wat ze met indies op je afsturen. 2020 komt eraan en ik heb nu alweer drie games extra op mijn wishlist. Ik ben benieuwd wat het begin van een nieuw decennium nog zal brengen.

En zo zie je mij, die alvast wat geld opzij zet, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!