Gotta Catch 'em almost all!

Deze maand krijgen Pokémon Sword & Shield hun eerste uitbreidingen. Dankzij een nieuwe trailer, weten we daar nu wat meer over.

Gisteren vertelde ik in Babblefield Weekly al dat er nieuws zou komen over de Expansion Pass van de Switch-main title Pokémon games en hier is het dan! Nintendo dropte namelijk een nieuwe trailer.

Wat leren we wanneer we de trailer bekijken? Wel… niet echt iets.
We zien nieuwe open area’s die de “open wereld” van deze Pokémon opnieuw uitbreidt en we zien een heleboel Pokémon die we eerder nog niet konden vangen.

Poliwhirl, Tauros, Exeggutor vallen allemaal onder die categorie. Dat wil trouwens ook zeggen dat je de Alolan Exeggutor zal kunnen overplaatsen van Sun & Moon. Opnieuw op mensen timmeren met een reusachtige nek!

Het opmerkelijkste is wel de evolutie van de Galarian Slowpoke. Slowpoke konden we al gratis vangen na de vorige direct. Uiteraard krijgt deze ook een evolutie. Galarian Slowbro (misschien heeft hij een andere naam) heeft de Shellder Shell rond zijn arm in plaats van op zijn staart.

We zien wel een aantal G-Max Pokémon in actie zoals Venusaur en Blastoise. En uiteindelijk ook de evolutie van de kleine vechtende beer, Kubfu. Daarnaast zien we ook de Legendary Raids die in de tweede DLC zullen voorkomen, The Crown Tundra. Ook krijgen we een paar shots te zien van de twee nieuwe Regi’s en de drie vorige. Of Regigas zal meedoen, valt nog af te wachten.

Buiten wat shots van de open wereld aspecten, Pokémon battles met reeds gekende Pokémon en de lengendary Raids valt er niet zoveel meer te zien. Een gewone trailer dus. Het zal dus afwachten worden wat er allemaal veranderd is met de DLC erbij. We kunnen natuurlijk ook wat afwachten tot de dataminers al het werk voor ons doen…

De community was niet zo tevreden toen het nieuws in een direct kwam dat er een expansion pass zou zijn. In het onderstaande artikel vind je mijn visie en waarom een DLC niet slecht is voor een Pokémon game.

De eerste DLC zal beschikbaar zijn vanaf 17 juni. Helemaal niet lang meer voor de Meta-game van Pokémon opnieuw volledig omgegooid zal worden. Je kan de Expansion Pass pre-orderen voor 30 euro in de eShop. Let wel op, de Expansion Pass geldt enkel voor één versie van de game. Voor Sword of voor Shield.

Ben jij tevreden met een DLC voor Pokémon? Reageer in de comments!

In dit artikel

Pokémon Sword

Pokémon Sword

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!