Onze favoriete Brusselaar zal opnieuw vertegenwoordigd worden in een game. Het is sinds The Adventures of TinTin geleden (2011) dat Kuifje nog een game kreeg.

In 2011 verscheen The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn voor PC, 3DS, PS3, Wii, Xbox 360, iOS en Android. De action-adventure titel van Ubisoft was verrassend vermakelijk, maar Uncharted-waardig was de game uiteraard niet. Nu kondigt ontwikkelaar Microids aan dat ze een samenwerking met Moulinsart zijn aangegaan om een game voor console en pc te ontwikkelen gebaseerd op de stripboeken van Kuifje. De ontwikkelaar maakte in 2018 en 2019 ook respectievelijk Asterix & Obelix XXL 2 en XXL 3.

Met de game richt de ontwikkelaar zich tot een mainstream audience aan de hand van een vermakelijke game die nieuwe spelers niet afschrikt. Hieronder een beschrijving van de game, zoals te lezen valt op Gematsu.

“Deze nieuwe action-adventuregame zal de speler in een wervelwind van ongelooflijke spannende situaties brengen met de legendarische personages Kuifje en Bobbie. Andere iconische personages zullen zich ook bij de cast voegen, zoals de beroemde kapitein Haddock – dol op fijne whisky en verfijnde opmerkingen, de geniale Professor Zonnebloem en de beste detectives Jansen & Janssen. Na alle zeeën te bevaren, talloze continenten te verkennen, te diepzeeduiken in een onderzeeër en zelfs op de maan te lopen, is de beroemdste verslaggever klaar voor een aantal gloednieuwe interactieve avonturen.”

Voorlopig is het nog niet bekend hoe de game gaat heten en wanneer deze verschijnt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!