Next-gen wordt in de ijskast gezet.

Net zoals FIFA 21, zal ook NHL 21 een maandje later verschijnen dan gepland. Opvallend genoeg maakt EA geen versie voor PS5 of Xbox Series X.

In een bericht op hun website geeft EA een update over NHL 21. Ze vallen meteen met de deur in huis en laten weten dat de game niet zal lanceren in september (zoals gebruikelijk), maar wel in oktober. Een exacte datum ontbreekt voorlopig nog. We zagen iets gelijkaardigs bij FIFA 21, die door de coronacrisis een paar weken werd uitgesteld. Fans krijgen een eerste blik op NHL 21 eind augustus. Volgens het team is de game zo goed als afgewerkt, maar moet er nog wat fine tuning en bug fixing gebeuren.

Verder laat het team ook weten dat ze geen next-gen versie van de game gaan maken. Ze willen zich namelijk volledig focussen op innovatie en nieuwe features voor de game, in plaats van “de belastende taak van het porten naar een nieuwe consolegeneratie”. Je zal de game wel nog steeds kunnen spelen op PS5 en Xbox Series X dankzij backwards compatibility, maar de game zal dus niet rechtstreeks inspelen op de kracht die de nieuwe systemen te bieden hebben. Uiteraard zal de betere hardware – en voornamelijk de SSD – wel zorgen voor snellere laadtijden.

Als goedmakertje voor de latere lancering, heeft EA gratis HUT packs toegevoegd aan de in-game store van NHL 20 en bovendien krijgen spelers ook enkele WOC bags in hun inventory.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!