Zullen andere uitgevers volgen?

Wie op Bol.com kijkt naar games voor PlayStation 5 of Xbox Series X, zal zien dat die een prijs hebben van 75 euro. Een placeholder, maar ondertussen heeft 2K bevestigd dat 75 euro effectief de adviesprijs is voor next-gen games.

Ik geef toe dat een persbericht over de cover-atleten van NBA 2K21 niet meteen mijn onverdeelde aandacht kreeg. Iets wat verder in het persbericht stond, was echter een stuk interessanter. “NBA 2K21 is beschikbaar voor 69,99 euro op de huidige generatie consoles. Voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zal NBA 2K21 beschikbaar zijn voor 74,99 euro.”

Het is de eerste keer dat een hogere prijs voor een next-gen versie effectief ter sprake komt in officiële communicatie. Verder in het persbericht staat nog aangegeven dat dit bedrag gebaseerd is op de adviesprijs van 2K Games en dat de effectieve verkoopprijs kan variëren. Net zoals de adviesprijs voor de huidige generatie 69,99 is, maar de game ondertussen wel te kopen is voor 59,99 euro. De werkelijke prijs zal dus wat lager liggen, maar wel beduidend hoger dan wat we gewend zijn. Zo is NBA 2K21 voor Xbox One op Bol.com verkrijgbaar voor 59,99 euro terwijl de Xbox Series X versie 69,99 euro kost.

Alles wijst er dus op dat we bij de volgende generatie wat meer zullen moeten betalen voor een fonkelnieuwe game. Dat is overigens een logische evolutie, aangezien de ontwikkelkosten van games steeds aan het stijgen zijn. Daarom roept voormalige PlayStation-baas Shawn Layden op tot de ontwikkeling van kortere games. Dat 2K hun next-gen game hoger prijst, hoeft nog niet te betekenen dat 70 euro de standaard wordt. We dienen dus nog even te wachten op de prijsstellingen van andere uitgevers.

De prijs van een game ligt al jaren op 59,99 maar de ontwikkelkost ligt ondertussen wel tien keer hoger.

Ben jij bereid om 70 euro te betalen voor een nieuwe game? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

nba 2k21 boxart

NBA 2K21

Ontwikkelaar: Visual Concepts

Uitgever: 2K Sports

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Windows / Google Stadia / Xbox Series X/S

Releasedatum: 04/09/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!