Concurrentie voor de Xbox Elite Controller.

Nacon verbreedt zijn horizonten en gaat ook accessoires maken voor Xbox en mobile gaming.

Nacon is een onderdeel van Bigben dat zich focust op het uitgeven van games en het maken van gaming accessoires. Mogelijk ken je het bedrijf van hun officieel gelicenseerde PlayStation 4 controllers. Het bedrijf bracht ondertussen reeds tal van verschillende premium PS4-controllers uit. En met succes, want ondertussen heeft het bedrijf al meer dan drie miljoen PlayStation 4-controllers gekocht.

Recent hield Nacon hun allereerste digitale conferentie (Nacon Connect) waar ze enkele nieuwe games toonden. Ook kondigden ze aan dat ze een licentie hebben gekregen om officieel erkende Xbox-controllers te maken. Op die manier kunnen gebruikers niet alleen kiezen voor de officiële Elite Controller, maar ook de uitvoeringen van Nacon. Voorlopig is er buiten de aankondiging niets bekend, er werden nog geen producten of concepten getoond. Het zou echter gaan om controllers voor Xbox One, Xbox Series X en pc. Wellicht zullen de controllers dus compatibel zijn met alle drie de platformen.

nacon revolution pro controller 3
De PS4-controllers van Nacon liggen goed in de markt.

Accessoires voor mobile gaming

Daar blijft het niet bij, want Nacon springt ook op de kar van cloud gaming en 5G. Ze verwachten dat mensen steeds vaker games gaan streamen via hun telefoon, en dus is er behoefte aan kwalitatieve accessoires om het gamen zo aangenaam als mogelijk te laten verlopen. Ook in dit geval heeft het bedrijf nog geen product getoond, maar wellicht gaat het om controllers waar je een smartphone op kan plaatsen. Op die manier kan je bijvoorbeeld Project xCloud spelen.

Gebruik jij de officiële controller van je Xbox of PlayStation of een alternatief van een externe maker? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!