Van PC naar consoles!

Moonlighter was al een leuke game om te spelen. Nu komt er nog meer content met een DLC en een paar gratis extratjes.

Moonlighter is een indie game gemaakt door Digital Sun en werd uitgebracht op 29 mei 2018. Indie games hebben vaak de neiging om bizarre combinaties te maken met verschillende genres. Deze game combineert dungeon crawling met een shopkeeper aspect.

Je bent eigenaar van de Moonlighter. Je gaat op pad in een dungeon om zo items te verzamelen om te verkopen in je shop. De prijs van de items kan je zelf bepalen maar de klanten zijn niet stom. Wanneer zij het teveel vinden lopen ze kwaad weg. Soms komen er ook wel eens dieven om waardevolle items te stelen die op je toonbank staan. Met de items die je verzamelt kan je ook nieuwe armor of wapens samenstellen om op deze manier sterker te worden en dieper in de dungeons te gaan.

Between Dimensions

Between Dimensions is een DLC die je zo’n 6,99 euro zal kosten brengt een nieuwe dungeon in de game. Die dungeon zal echter enkel speelbaar zijn wanneer je de basisgame hebt uitgespeeld. Er was een mooi slot aan het verhaal, maar met de DLC komt er uit het niets een nieuwe dungeon.

Deze nieuwe dungeon brengt 10 nieuwe vijanden en 5 nieuwe mini-bossen. Natuurlijk komt dat gepaard met een heleboel nieuwe items waarmee je nieuwe wapens en een nieuw pantser mee kan maken.

Daarnaast komen er ook een aantal nieuwe dingen bij de update. Er is een vogel die je klanten ambeteerd, een nieuwe klant die geen keuzes kan maken en een nieuwe dief.

De DLC is nu al een tijdje uit op PC maar 29 mei 2020 zal deze beschikbaar zijn voor consoles. Wie aandachtig aan het lezen was ziet ook dat dat exact 2 jaar is na de release van de game. Passend!

The Platinum journey

Een klein jaar terug was ik eigenlijk heel intensief bezig met deze game te spelen. Vanaf ik hoorde over de unieke combinatie werden mijn indie-sensed getriggered. En de pixel art is gewoon fantastisch. Wie mij al een beetje kent weet wel dat ik altijd op de loer lig om hier en daar een Platinum te scoren. Het leek me allemaal haalbaar wanneer ik door de trophy lijst aan het scrollen was. Dus ging ik er maar voor.

Door een fout in de game kon ik helaas op een bepaald moment geen trophies meer verdienen. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar opnieuw beginnen zag ik op dat moment niet zitten (had zo’n 41 uur playtime). Dan heb ik er ook een uitgebreid artikel over geschreven.

“En zo zie je mij, die nooit meer Moonlighter zal spelen….”

Schreef ik op het einde van mijn artikel.

Nu er een DLC aankomt dacht ik echter: “Hebben ze nu eigenlijk al de trophies opgeknapt?”. Dus deden we even onze mailbox open om de vraag te stellen aan Digital Sun. Hun antwoordt:
“We hebben een oplossing geïntegreerd dat hopelijk werkt voor alle gevallen. Als het niet werkt, contacteer ons alstublieft!”

De update, die komt om de game klaar te maken voor de DLC, zou dus ook mijn platinum-probleem moeten oplossen. Beter nog, volgens hen zou ik zelf de game niet moeten opnieuw spelen maar zou ik gewoon kunnen verder doen met mijn bestaande save file.

Ik zet net aan het moment waar ik een trophy zou moeten krijgen voor het uitspelen van het spel. Deze heb ik jammer genoeg nooit gekregen. Het eerste wat ik dus zal doen wanneer de patch uit is, is testen of ik die platinum nu eindelijk in (virtuele) handen kan nemen. Het wordt dus tijd om mijn woorden in te trekken en te zeggen dat ik Moonlighter een nieuwe kans geef. Want buiten de trophies, is het een hele geslaagde indie.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!