Vooral Assassin's Creed: Valhalla lijkt een probleemgeval

Na de release van de PlayStation 5 doken er meteen heel wat problemen op. Ook de Xbox Series X is niet gevrijwaard van kinderziektes, zo lijken er bijvoorbeeld verbindingsproblemen te zijn met de controller.

Ook ikzelf vloek geregeld op mijn Xbox Series X, wanneer ik weer eens mijn controller niet draadloos kan verbinden met de console. Het probleem treedt vooral op wanneer je ook gebruikmaakt van een draadloos headset. Er is een bepaalde volgorde die je moet volgen (eerst je headset uitschakelen alvorens je jouw console uitzet), anders zal de controller de volgende keer wellicht niet draadloos kunnen verbinden met je systeem. Je controller bekabeld verbinden is dan de enige oplossing.

Op het forum van Microsoft zijn er heel wat meldingen opgedoken van gamers die dergelijke problemen ervaren. Vooral Assassin’s Creed: Valhalla lijkt een probleemgeval te zijn, want daar ervaren heel wat gamers verbindingsproblemen. Ook wordt er meermaals melding gemaakt van het probleem dat opduikt wanneer je een draadloos headset gebruikt.

Op de hoogte van het probleem

In een statement heeft Microsoft aan The Verge verklaard dat ze werken aan een oplossing. “We zijn ervan op de hoogte dat sommige spelers verbindingsproblemen ervaren met hun nieuwe draadloze Xbox controllers en onze teams werken aan een oplossing die wordt uitgerold in een volgende update.”

Verder adviseert Microsoft aan spelers om na te kijken of de controller wel voorzien is van de laatste firmware. Dit kan je nagaan via Profiel en systeem > Instellingen > Apparaten en verbinding > Accessoires. Vervolgens selecteer je de controller die je wil bijwerken.

Ervaar jij ook dergelijke problemen? Laat het dan zeker weten in de comments!

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!