Microsoft zet hun ultieme wapen in: geld.

Morgen starten de pre-orders voor de Xbox Series X en Xbox Series S en Microsoft zag dit als het ideale moment om nog een bommetje van formaat te droppen. Het bedrijf heeft namelijk ZeniMax Media overgekocht, het moederbedrijf van onder andere Bethesda Softworks.

Microsoft neemt ZeniMax Media over voor 7,5 miljard dollar in cash, dat heeft het bedrijf aangekondigd via een persbericht. Dat betekent dat Microsoft nu eigenaar is van Bethesda Softworks, de makers van onder andere The Elder Scrolls en Fallout. Ook wordt Microsoft eigenaar van id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Die teams zijn verantwoordelijk voor onder andere Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield en meer. Daarmee groeit Xbox Game Studios nu van 15 naar 23 studioteams.

xbox bethesda

Dit is voornamelijk goed nieuws voor wie een abonnement op Xbox Game Pass heeft (ondertussen al meer dan 15 miljoen mensen). Alle huidige titels van Bethesda zullen namelijk worden toegevoegd aan Game Pass en de nieuwe releases zullen reeds vanaf de lanceringsdatum speelbaar zijn op Xbox Game Pass.

Editors Opinion

Het is nog niet duidelijk of dat ook betekent dat toekomstige Bethesda-titels exclusief zullen zijn voor Xbox en Windows. De afgelopen tijd heeft Microsoft geleerd dat de echte winst te boeken is door zoveel mogelijk software te verkopen, en niet door hardware te verkopen. Een realistische gok zou dus zijn dat Bethesda-titels wel nog steeds naar PlayStation komen, maar dat ze eerst een tijdelijke exclusiviteit krijgen op het platform van Microsoft.

 

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!