Zo kan je deze zomer toch nog eens in een vliegtuig zitten!

Heb je nog niets gepland voor augustus, laat ons dan even een suggestie doen: leer vliegen. Althans, als je een krachtige pc hebt. Vanaf 18 augustus kan iedereen namelijk aan de slag met Microsoft Flight Simulator op pc.

De releasedatum van de nieuwe Microsoft Flight Simulator stond al sinds zijn onthulling (op E3 2019) op 2020, maar een concrete maand of dag ontbrak nog. Nu kondigen Xbox Game Studios en Asobo Studio aan dat de simulator op 18 augustus wordt gelanceerd voor pc. De game komt op zijn releasedatum ook naar Xbox Game Pass voor pc. Later komt de game ook naar Xbox One, maar er wordt nog niet gesproken over een releasedatum.

Drie edities

Er worden drie verschillende versies uitgebracht van de game. Hoe meer je betaalt, hoe meer vliegtuigen en luchthavens je krijgt. De Standard Edition bevat 20 vliegtuigen en 30 luchthavens. Dit is tevens de editie die je krijgt met Xbox Game Pass voor pc. De Deluxe Edition bevat 5 extra vliegtuigen en 5 extra luchthavens. De Premium Deluxe Edition bevat nog eens 10 extra vliegtuigen en 10 extra luchthavens in vergelijking met de basisversie.

Technisch hoogstandje

Wanneer je onderstaande prachtige 4K-trailer ziet, wordt het meteen duidelijk dat de game werkelijk een grafisch hoogstandje is. Maar, ook technisch is de game een waar meesterwerk. Er wordt bijvoorbeeld intens gebruik gemaakt van Azure, de cloud infrastructuur van Microsoft. Zo wordt de game bijvoorbeeld real-time bijgewerkt met het werkelijke vliegverkeer en de werkelijke weersomstandigheden. Wanneer een vliegtuig dus een vlucht maakt in het echte leven, dan zie je dit vliegtuig ook vliegen in Flight Simulator.

Heb je nog nooit eerder een flight simulator gebruikt, dan lijkt Microsoft Flight Simulator een goede plaats te worden om te starten. Met een nieuw checklist systeem kan je namelijk zelf kiezen in welke mate de game je hand moet vasthouden.

De game kan vanaf vandaag besteld worden op Windows 10 of kan al vooraf geïnstalleerd worden via Xbox Game Pass voor pc. De goedkoopste editie kost 69,99 euro. Voor de Deluxe-editie betaal je 89,99 en voor 119,99 euro stijg je op met de Premium Deluxe-editie.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!