En free-to-play wordt echt free-to-play

Het internet schreeuwde gisteren moord en brand toen Microsoft aankondigde dat Xbox Live Gold een stevige prijsstijging zou krijgen. Na de gigantische backslash, heeft het bedrijf echter snel de beslissing teruggedraaid.

Gisteren verscheen via de officiële Xbox blog het nieuws dat Xbox Live Gold een stevige prijsstijging zou krijgen. Waar je vroeger voor 59,99 euro nog 12 maanden Xbox Live Gold kreeg, zouden dat nu nog slechts 6 maanden zijn. Een gigantische prijsstijging, die dan ook niet op begrip kon rekenen van de community. Velen zagen het als een geforceerde strategie om meer mensen naar Game Pass Ultimate te pushen, waar Gold ook zit inbegrepen.

Microsoft leek verrast te zijn door de backlash en publiceerde een update op hun blog. “We hebben het verpest vandaag, en het was goed dat jullie dat lieten weten.” Microsoft kondigt aan dat Xbox Live Gold dan toch geen prijsstijging zal krijgen en gaat nog wat verder dan dat. Het bedrijf werkt namelijk aan een manier om online spelen gratis te maken bij free-to-play games. Bij veel free-to-play games heb je momenteel namelijk nog steeds een Xbox Live Gold-lidmaatschap nodig om online te kunnen gamen. Microsoft wil de update in de komende maanden uitrollen, maar een concrete datum ontbreekt nog.

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!