Voor Assassin’s Creed Valhalla heeft Ubisoft een waar dreamteam samengesteld voor de ontwikkeling van de muziek.

Voor Assassin’s Creed Valhalla zal je wellicht je volume wat hoger willen zetten, want niemand minder dan fan favorite Jesper Kyd keert terug naar de wereld van Assassin’s Creed. De componist maakte eerder al de muziek voor de originele Assassin’s Creed alsook de gehele Ezio trilogy. Recente toevoegingen op zijn palmares zijn bijvoorbeeld de muziek voor Borderlands 3, State of Decay 2 en Warhammer: Vermintide 2. Kyd zijn meest bekende nummer is ongetwijfeld Ezio’s Family, de track wordt namelijk nog steeds in heel wat Assassin’s Creed games gebruikt, waaronder Origins.

Hij zal samenwerken met de Amerikaanse componiste Sarah Schachner. In 2017 maakte ze de muziek voor Assassin’s Creed Origins en recent werkte ze ook aan Call of Duty: Modern Warfare en Anthem. Ze staat vooral bekend om het mengen van authentieke folk snaarinstrumenten met analoge synths, elektronische productie en orkest.

Het laatste lid van het dreamteam is Einar Selvik – beter bekend onder zijn artiestennaam Kvitrafn. De man maakt al meer dan 25 jaar lang Scandinavische muziek, waaronder soundtrackwerk voor de hitserie Vikings, waar hij ook als acteur verscheen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de originele nummers van Assassin’s Creed Valhalla.

Het nummer Ezio’s Family is uitgegroeid tot het muzikale handelsmerk van Assassin’s Creed.

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!