Een welkome opfrisbeurt.

De Xbox Store kan een opfrisbeurt gebruiken en dat is precies waar Microsoft op dit moment aan werkt onder codenaam Mercury.

Microsoft werkt op dit moment aan een nieuwe look voor de Xbox Store. Dankzij een hands-on van Windows Central zien we nu ook hoe de nieuwe store eruit zal zien. Voorlopig betreft het nog een vroege versie, dus niets is definitief.

De nieuwe look deelt enkele overeenkomsten met de Xbox app op Windows die op dit moment nog in beta verkeert. Er zijn heel wat blur-effecten en extra animaties om het geheel wat vloeiender te doen aanvoelen. Per game zie je meteen trailers, screenshots, reviews, een knop om de game toe te voegen aan je wishlist en meer.

Windows Central merkt op dat wat je ziet op de video, niet representatief is voor de performance op een Xbox One. Zij draaien de vroege versie namelijk op een snelle SSD, terwijl de Xbox One nog steeds een vrij trage HDD gebruikt. De tijd zal dan ook moeten uitwijzen hoe soepel de nieuwe store werkt op de huidige Xbox-console.

Het nieuwe design zal binnenkort worden uitgerold voor Xbox One, alsook voor de Xbox Series X. Een concrete releasedatum ontbreekt echter nog. Verder is het nog de vraag of het nieuwe design enkel beperkt zal blijven tot de Xbox Store, of als het dashboard ook onder handen wordt genomen om het geheel wat consistenter te maken.

Is het nieuwe design geslaagd voor jou? Laat weten waarom wel of niet in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!