Ook muizen moeten op dieet.

Logitech heeft hun uitstekende Logitech G Pro gaming muis op dieet gezet en introduceert de Logitech G Pro X Superlicht

Wanneer je een belangrijke competitieve match probeert te winnen, is snelheid in je “aim” cruciaal. Elke overtollige gram is een belemmering. Ubisoft heeft hun G Pro Wireless gaming muis genomen als basis, maar heeft er wat grammetjes af gehaald. Het resultaat is de Logitech G PRO X Superlight, een nieuwe versie van de muis die minder dan 63 gram weegt (daarmee is de muis bijna 25% lichter dan de standaard PRO Wireles).

Naast lichtheid is natuurlijk de precisie van de muis het allerbelangrijkste. Daarvoor valt Logitech terug op hun HERO 25K-sensor. Met 25.600 DPI kan die bewegingen op submicronniveau (ongeveer 1/50ste van de dikte van een menselijk haar) volgen. Naar eigen zeggen doet de sensor dat zonder gebruik te maken van “smoothing” en zonder “spurious motion” of “parasitic counts”. Veel buzzwoorden, maar het komt erop neer dat deze muis enorm nauwkeurig is.

Slim energiemanagement

Een bijkomend voordeel van de HERO 25K-sensor, is dat hij tien keer energiezuiniger is dan de vorige Logitech G-sensoren. De sensor past automatisch de framerates aan op basis van de bewegingen van de muis, om zo het meeste uit de batterij te persen. Volgens Logitech kan je tot 70 uur gamen. Recent bracht Logitech een update uit, waarmee bepaalde muizen softwarematig hun HERO 16K-sensor konden upgraden naar de 25K-variant. Dat was onder andere het geval bij de PRO Wireless.

Ook wordt er hier uiteraard gebruikgemaakt van Lightspeed, de draadloze technologie van Logitech die garant moet staan voor een snel en betrouwbaar signaal.

“Met de PRO X SUPERLIGHT hebben we de grenzen verlegd van wat mogelijk is wanneer je innovatieve technologieën zoals LIGHTSPEED en HERO 25K combineert met een super lichtgewicht ontwerp”, zegt Chris Pate, portfolio manager van de Logitech G PRO-serie. “Getest en gevalideerd door esports-professionals over de hele wereld, is de PRO X SUPERLIGHT het antwoord voor gamers die op zoek zijn naar het toppunt van prestaties”.

logitech g pro x superlight teardown

De muis is begin december verkrijgbaar op logitechg.com, Bol.com en Coolblue voor de adviesprijs van 149,99 euro. Andere retailers volgen later.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!