En er is ook een tafel en monitorarm!

Gamingstoelen zijn populair, maar vaak betaal je vooral voor de looks en de “lifestyle” in plaats van hoogwaardige ergonomie. Logitech wil daar verandering in brengen, want samen met Herman Miller komen ze met een gamingstoel van ergonomische topkwaliteit. Daarnaast verschijnt er ook een tafel en monitorarm gericht op gamers.

Logitech G, het gaming merk van Logitech en Herman Miller hebben samengewerkt aan een nieuwe productlijn gericht op gamers. Het gaat onder meer om een gaming stoel, een bureau en een monitorarm.

Embody Gaming Chair

Voor de gaming stoel vertrok Herman Miller van hun bestaande Embody Chair, een stoel die speciaal gemaakt is voor drukverdeling en natuurlijke uitlijning van het lichaam. De twee bedrijven hebben samen esports professionals en professionele gamers bestudeerd om zo inzicht te krijgen in hun zitgedrag. Zo merkten ze dat meerdere spelers verschillende houdingen aannamen die nadelig kunnen zijn voor hun prestaties in games en – belangrijker – hun gezondheid.

Volgens studies zit een professionele gamer (zijnde een gamer die actief is in esports of een streamer) doorgaans drie keer zo lang aan zijn bureau dan een typische kantoormedewerker. Aan de stoel werd koelschuim met koper geïnfundeerde deeltjes (we hebben ook geen idee, dit komt uit het persbericht) toegevoegd om zo de gamehouding te ondersteunen en de warmteontwikkeling te verminderen. Er is ook een pixelvormige ondersteuning toegevoegd die gewicht gelijkmatig verdeelt, de druk vermindert en beweging stimuleert.

De stoel is verkrijgbaar voor 1320 euro.

Gaming bureau en monitorarm

Herman Miller heeft ook hun Nevi zit-stabureau in een gaming jasje gegoten en komt zo tot de Nevi Gaming Desk. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen verschillende houdingen via een geautomatiseerd systeem. De bureau lijkt niet meteen wijzigingen te introduceren in vergelijking met de bestaande Nevi bureau, behalve de matzwarte, vet- en glansvrije afwerking die alleen te vinden is op de gaming desk.

Tot slot komt er ook een Ollin Gaming Monitor Arm waarmee je monitoren en laptops kan ondersteunen op je bureau. Ook deze monitorarm bestond reeds, maar heeft nu een zwarte “gaming” uitvoering gekregen.

De bureau is verkrijgbaar voor 1135 euro, de monitorarm kost 195 euro.

Is deze productlijn iets voor jou, of vind je het allemaal maar marketingpraatjes?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!