Even paniek bij het Nintendo-front van de gaming wereld. Het zag er namelijk even naar uit dat The Legend of Zelda: Link’s Awakening de cloud saves van Nintendo Switch Online niet zou ondersteunen. Het tegendeel blijkt nu echter waar te zijn.

Sinds de introductie van Nintendo Switch Online, ondersteunt de Switch ook eindelijk cloud saves. Hiermee worden je savebestanden veilig in de cloud bewaard, in plaats van ze enkel op je systeem te bewaren. Wanneer je systeem kapotgaat of gestolen wordt, blijf je dus wel nog je savebestanden behouden van de games waar je zo ontiegelijk veel uren in hebt geïnvesteerd. Althans, er zijn ook uitzonderingen. Games zoals FIFA, Pokémon: Let’s Go Evee/Pikachu, Splatoon 2, Sid Meier’s Civilization VI en anderen ondersteunen de functionaliteit namelijk niet.

Het zag er even naar uit dat de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening ook tot dat lijstje zou gaan behoren. Go Nintendo spotte namelijk een opvallende vermelding op de officiële supportpagina van de game. “Please note, this software does not support the Nintendo Switch Online paid membership’s Save Data Cloud backup feature,” stond er te lezen. Het nieuws werd verspreid en het regende kritiek op de beslissing, maar er was vooral veel ongeloof bij het publiek. Nintendo zou toch nooit zo dom kunnen zijn om geen cloud saves te voorzien voor een nieuwe Zelda-game? Tuurlijk niet, uiteindelijk bleek het dan ook om een onschuldige vergissing te gaan.

Onschuldige vergissing

Al snel ging een Twitteraar aan wat fact checking doen en hij ontdekte dat de Amerikaanse winkel net toont dat cloud saves ondersteund zijn. De Engelse versie toont dan weer ‘support status pending‘. Binnenkort wordt die status dus ook aangepast naar ‘supported’.

Maak je dus geen zorgen, vanaf 20 september 2019 kan je oneindig veel uren in Link’s Awakening investeren zonder je zorgen te maken dat je savebestanden plots verloren gaan. Oef. Time well spent.

Dus, om bovenstaand nieuwsbericht samen te vatten in een zin: alles blijft zoals het was, er is niets gebeurd. Continue life.

Author

Op zijn 15e richtte Thibault Gaming4U op, maar door zijn studies moest hij daar afstand van nemen. De passie voor gaming journalistiek kon echter niet getemd worden en daar is Gamerverse het gevolg van. Zijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot zijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, je ziet het action-adventure genre als thema. Verder schrijft hij heel graag over zichzelf in derde persoon.

Write A Comment