De laatste vechter in de Fighter’s Pass voor Super Smash Bros Ultimate werd gisteren aangekondigd tijdens een livestream. En het werd *tromgeroffel*….

Byleth joins Smash House!

Byleth, het hoofdpersonage uit de allernieuwste Fire Emblem reeks voegt zich toe aan het rooster in zowel de vrouwelijke als mannelijke vorm. Fire Emblem is een reeks Nintendo-exclusive games waarbij je tactisch gaat vechten met verschillende teamleden. Een aantal maanden geleden heb ik (de eerste verhaallijn) van Fire Emblem: Three Houses uitgespeeld en een review over geschreven. Zeker een aanrader.

Alleen zijn de fans van de Super Smash game niet zo tevreden. Byleth is namelijk het eerste first party personage in de Fighter’s Pass. De andere vier (Banjo Kazooie, Joker, Terry en Hero van Dragon Quest) zijn telkens third party personages. Dit wil zeggen dat deze personages niet van Nintendo zelf zijn, maar van andere bedrijven, zoals Snake die al in de game zat. De fans waren volop aan het speculeren over het nieuwe personage dat opnieuw een andere franchise naar de Super Smash universe zou meebrengen. Helaas werd het een Fire Emblem personage, waar we er al genoeg van hebben volgens de fans. Op Twitter wordt er onder andere veel gescholden naar Nintendo toe over de zet die ze gedaan hebben. Hun ongenoegen lieten ze vooral blijken via een trending hashtag: #AnotherFE.

Cuphead rolls the dice!

Maar voor de fans die toch zitten te wachten op een third party partner komt Cuphead er wel bij! Nu, bijna. Er komt een skin voor de Mii gunner, die al aanwezig is in de game. Deze kan je kopen voor 80 cent en komt met de theme song. Hetzelfde principe als de Sans skin die je kan kopen, ook voor de Mii gunner.

Fighter’s Pass 2

Maar Nintendo blijft niet stilzitten. Ondertussen kondigden ze ook een nieuwe bundel aan! Niet vijf, maar zes nieuwe vechters (zonder Byleth meegeteld) zullen hun weg vinden naar Super Smash Ultimate. Deze personages zouden ten laatste tegen 31 december 2021 beschikbaar moeten zijn. Fans houden hun hoop hoog voor Geno, Dante en Crash terwijl ze ongeduldig (en een beetje boos) wachten op de volgende vechters.

Is het zo erg?

Voor mij maakt het op zich niet echt uit wie er nog in Smash komt. Ik heb zelfs nog niet eens de pass gekocht. Hoe minder er bij komen, hoe beter voor mij, aangezien ik ook nog eens alle Amiibo’s aanschaf. 15 euro per amiibo begint al aardig op te lopen…

Ik ben alvast een fan van de Fire Emblem serie, maar wie er precies komt maakt voor mij op zich niet uit. Het is vooral belangrijk dat de personages verschillende vechtstijlen hebben en mechanics zodat ze volledig anders aanvoelen in vergelijking met de andere. Je kan honderden personages in een rooster plaatsen, maar als ze allemaal hetzelfde aanvoelen heeft het geen zin. Op dat vlak doet Nintendo het echter heel goed, naar mijn mening.

Byleth en de andere costumes zijn beschikbaar op 28 januari. Hieronder is de onthulling te zien.

En zo zie je mij, die alvast geld aan de kant zet voor nieuwe amiibo's, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

super smash bros ultimate switch boxart

Super Smash Bros. Ultimate

Ontwikkelaar: Bandai Namco Studios

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 07/12/2018

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!