Overwatch is een game die drie jaar geleden uitkwam. Het was in de fase dat Blizzard zijn portfolio uitbreidde met games van bestaande genres. Heroes of The Storm was een Moba en Overwatch was de FPS. Na drie jaar zou het wel kunnen dat die laatste titel binnenkort zijn weg vindt naar de Nintendo Switch.

Het begint met een case

overwatch switch case

Wauw! Een Nintendo Switch case! Oké. Niets speciaals dus. Behalve…
Overwatch is nog niet te vinden op de Switch. De case wordt gemaakt en uitgebracht door PowerA. Deze heeft een officiële licentie om producten te maken van Nintendo en Blizzard. Het gaat dus niet om een fanmade case, alles hieraan is officieel.

Waarom zou er iemand nu een case maken als de game nog niet op de console is? That’s right, Sherlock! Het kan dus goed zijn dat de Overwatch game eraan zit te komen voor Switch. 15 september is de datum van de release van deze case, dus we verwachten dat we binnenkort toch wel een of andere trailer te zien krijgen van Overwatch op de Switch.

Overwatch is al te vinden op consoles (PS4 en Xbox One) en op zijn eerste platform, de pc. Het zou dus een logische zet zijn om de game ook naar de Switch te brengen. Nu Nintendo volledig mee is met hun hardware, hebben ze het recht gekregen om Overwatch op hun console te krijgen.

In een interview met Gamebyte werd er gevraagd aan Blizzard Entertainement President J. Allen Brack naar zijn mening over de samenwerking met Nintendo om Diablo 3 op het systeem te krijgen.

We’re super-happy. Nintendo’s been a great partner. We’re a fan of that platform, a fan of Nintendo, a fan of the Nintendo IP, a fan of the Switch. It’s a really good platform and it’s really fun to play on. Different games have come about that are good experiences. Part of it is Nintendo love, plus thinking that the Diablo experience would be great on that platform. I’m glad you enjoyed it. I loved it.

Dit kan dus het begin zijn van nog vele games van Blizzard op de Switch. Misschien zelf exclusives?

Nice to know

Overwatch bestaat uit 31 speelbare personages waarvan er 21 bij de start aanwezig waren en 10 die er achteraf zijn bijgevoegd. Alle personages zijn meteen speelbaar.

Mijn geschiedenis met Overwatch

Overwatch is een game waarvan ik al van in het begin bij ben. Ik verlangde zo hard naar de game dat ik zelf de Smite-versie die erop leek even heb gespeeld. Pops en comics zijn in mijn game room te vinden van Overwatch. Heck, ik heb de game zelfs op twee platformen, namelijk pc en PS4 (de PS4-versie kocht ik zelfs samen met Thibault, maar nog nooit samen gespeeld…).

Overwatch zorgt er wel voor dat je telkens terugkeert naar de game. Om de zoveel maand is er een bepaald evenement waar je exclusieve skins kan verdienen. Om de zoveel maanden is er dan nog eens een nieuwe hero die ze er gratis bij toevoegen. Dat doen ze dan ook altijd in stijl met de mooiste cinematic videos, daar is Blizzard echt wel voor gekend.

Een van mijn favoriete cinematics. Mei is bae.

Hoewel Overwatch niet mijn top-favorite shooter is (die titel gaat naar Plants vs Zombies waar er een derde van komt), is het wel een geweldige game. Erg competitief ook wel. Er zijn tal van Belgische groepen die wekelijks afspreken om een aantal uur competitief Overwatch te spelen.

Mocht je de game nog niet in je bezit hebben, is het moment misschien aangebroken met de Switch versie. Toch vinden we de beste speelervaring toch op de pc.

En zo zie je mij, die hoopt dat jullie geen Bastion-spelers worden, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!