H/YPE!

Ooit gehoord van K/DA? Indien ja, goed! Dan ben je vast ook hyped voor de comeback. Indien nee, let me explain.

K/Wat?

League of Legends klinkt je misschien wel bekend in de oren. De populairste MOBA die er is en gespeeld wordt door 27 miljoen dagelijkse gebruikers (volgens statistieken van 2019). De World Championship finals van 2018 gingen door in Zuid-Korea dus dacht Riot, waarom maken we geen K-pop groep? De rest is geschiedenis. Tijdens de Finals kwam er een optreden van K/DA, de virtuele K-Pop groep bestaande uit Ahri, Kai’Sai, Kali en Evelynne. De stemmen zijn echter wel ingesproken door echte mensen. Dus het zijn geen Vocaloids zoals Hatsune Miku.

Debut

Hun debutlied was POP/STARS. Ondertussen werd de prachtige muziekvideo zo’n 360 miljoen keer bekeken. Natuurlijk waren er ook speciale skins op dat moment beschikbaar in LoL voor de vier K-Pop sterren. Deze skins samen met een heleboel merchandise zorgde voor een grote populariteit van de virtuele groep.

Deze song slaagde er zelfs in om zijn weg te vinden naar de populaire VR-game Beat Saber. Beat Saber overtuigde me zelfs om een PS VR te kopen. Ik geniet er nog steeds van om met mijn lightsabers op K-Pop te zwaaien.

Comeback

Na zo’n twee jaar stilte staat er toch weer een lied op ons te wachten. Op Twitter werd de nieuwe releasedatum van hun song aangekondigd.

De nieuwe song genaamd ‘The Baddest” komt volgende week uit. Fans kunnen niet wachten en staan te popelen om de nieuwe song te horen. Vast en zeker zullen er weer nieuwe skins komen voor de vier sterren.

Misschien krijgen we weer een leuk optreden te zien op het League of Legends World Championship. Dit jaar zullen ze doorgaan in Shanghai op 25 september. Met mondmaskers, dus Corona kan dat niet verpesten! In 2018 gaven ze een spectaculaire show.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe song? Ken je K/DA door League of Legends of door K-Pop? Laat het weten in de comments!

Editors Opinion

K/DA ontdekte ik toen ik nog dagelijks luisterde naar K-Pop. Ik speelde nog geen League of Legends (nu ook technisch gezien niet want ik speel enkel TFT). Aangezien dit jaar het World Championship doorgaat in Shanghai vraag ik me af of hun nieuwe song in het Chinees zal zijn in plaats van het Koreaans.

In de K-Pop wereld zien we vaak dat groepen hun liedjes ook in het Japans/Chinees uitbrengen. Soms gebeurt het ook dat ze een liedje exclusief in het Japans/Chinees uitbrengen. Dat valt dus nog af te wachten.

- Timon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!