Een consistente interface in het volledige ecosysteem.

Microsoft is al geruime tijd bezig met een nieuwe consistente interface voor het volledige Xbox-ecosysteem. Het bedrijf kondigt nu aan dat het nieuwe design al in de komende weken wordt uitgerold, en we krijgen alvast een uitgebreid voorproefje!

Het Xbox-ecosysteem is groter dan ooit. Microsoft is helemaal afgestapt van het idee van games ontwikkelen voor één bepaald systeem en wil gamers alle mogelijkheden aanreiken om te gamen op alle platformen van Microsoft. Niet enkel via pc gaming op Windows of console gaming op de Xbox Series X, maar bijvoorbeeld ook met Android-smartphones via Project xCloud vanaf volgende maand.

Om duidelijk te maken dat alles met elkaar verbonden is, heeft Microsoft hard gesleuteld aan een nieuw design voor nieuwe gebruikersinterfaces voor het volledige Xbox-ecosysteem. Concreet omvat dat: alle mobiele applicaties van Xbox, Xbox Game Pass op PC en Xbox One en Xbox Series X.

Naast het vanzelfsprekende feit dat het design aantrekkelijk moet zijn, heeft Microsoft er ook naar gestreefd om de interface sneller en toegankelijker te maken. Zo is tekst makkelijker te lezen en kan je meer info in een oogopslag zien, zodat je sneller de gewenste actie(s) kan uitvoeren.

Sociaal zijn met de nieuwe Xbox app

Er zal ook een nieuwe Xbox applicatie verschijnen die zich richt op het sociale aspect. Je kan eenvoudig berichten sturen of gesprekken starten en je ziet eenvoudig alle updates uit communities. Verder zal de app ook naadloos geïntegreerd worden met de rest van het Xbox-ecosysteem. Wanneer je op je Xbox bijvoorbeeld een filmpje maakt, zal het automatisch op de mobiele app verschijnen zodat je het via je telefoon makkelijk kan delen op sociale media.

De eerste updates worden in de komende weken al uitgerold.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!