Peter Parker is nog niet afgeschreven

De aankondiging van Spider-Man: Miles Morales was er een om enthousiast van te worden, maar het werd al snel duidelijk dat de communicatie omtrent de game niet echt goed zat.

De onthulling van Spider-Man: Miles Morales was er eentje met twee gezichten. Enerzijds was er een enorm enthousiasme voor de game, maar anderzijds heerste er ook veel onduidelijkheid rond. Er werd namelijk gedacht dat het om Spider-Man 2 ging, maar al vrij snel bleek dat dat niet het geval is. Het is ook geen uitbreiding op Marvel’s Spider-Man, maar een standalone die te vergelijken is met Uncharted: The Lost Legacy.

In een blogbericht deelt Brian Horton, Creative Director bij Insomniac Games, wat meer details over de nieuwe game. “Deze standalone game laat spelers de opkomst van Miles Morales meemaken terwijl hij de krachten ontdekt die hem onderscheiden van zijn mentor Peter Parker,” schrijft Brian.

Setting

De game speelt zich af een jaar na de gebeurtenissen uit Marvel’s Spider-Man. Het is winter en net voor Kerstmis ontstaat er een oorlog tussen een energiebedrijf en een high-tech crimineel leger. Miles zijn thuisbasis in Harlem ligt middenin het conflict.

Brian behandelt ook de veelgestelde vraag over de omvang van de game. Hij verklaart dat Insomniac games aan het Miles Morales-avontuur werkt sinds ze de ontwikkeling van Marvel’s Spider-Man hebben afgerond. In de game beleef je een verhaalboog met Miles die qua omvang in de lijn ligt van Uncharted: The Lost Legacy. Ter referentie, die game had je in ongeveer 7 uur achter de kiezen. Het team ziet Spider-Man: Miles Morales als een belangrijke, oprechte, emotionele en essentiële uitbreiding van Marvel’s Spider-Man universum.

spider-man miles morales

De kracht van PlayStation 5

Ietwat meer technisch dan. De game zal technieken gebruiken zoals near-instant loading, ray-tracing, 3D audio en zal ook inspelen op de mogelijkheden van de DualSense controller (zoals haptic feedback). De personages ogen realistischer dankzij 4D scans en realistisch bewegend haar. Veel onderdelen van de stad hebben een update gekregen zodat de hele omgeving er beter uitziet.

Peter Parker zijn verhaal is nog lang niet uit.

En wat met Peter Parker? Volgens Brian moet er een groot deel van Peter Parker zijn verhaal nog verteld worden, dus we zullen hem zeker nog terugzien. Maar, deze game gaat over Miles. Wellicht zal Spider-Man 2 dus gewoon weer Peter Parker in de hoofdrol hebben.

Vind je een Spider-Man game met Miles Morales in de hoofdrol een welkome verfrissing? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

marvel's spider-man boxart

Marvel's Spider-Man

Ontwikkelaar: Insomniac Games

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 07/09/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!