Uncharted voor Xbox

“Hoed” nieuws, want er is een nieuwe Indiana Jones game in ontwikkeling. Veel meer dan een aankondiging is er helaas nog niet, dus de game zal nog even op zich laten wachten.

Om de kloof met PlayStation te dichten, ontbrak er nog een stevig Uncharted-alternatief bij Xbox. Daar komt binnenkort verandering in, want er wordt gewerkt aan een nieuwe Indiana Jones game.

Bethesda kwam op Twitter met een aangename verrassing. Ze gooiden namelijk een teaser video online van een nieuwe Indiana Jones game. Het gaat om een game met een origineel verhaal, en dus niet een hervertelling van een film. De game wordt ontwikkeld door MachineGames, een onderdeel van ZeniMax Media (het moederbedrijf van Bethesda) dat onder andere Wolfenstein: The New Order en Wolfenstein: The New Colossus heeft ontwikkeld. De ontwikkeling gebeurt onder het toeziend oog van Todd Howard die eerder bijvoorbeeld ook de ontwikkeling van Fallout en The Elder Scrolls leidde. Er zal ook worden samengewerkt met Lucasfilm Games.

IGN merkt onder andere op dat de game zich wellicht zal afspelen in Vaticaanstad, aangezien er een vliegtuigticket naar Rome te spotten valt en en een kaart van de Sixtijnse Kapel.

Verder zijn er helaas geen verdere details over de game. Het zal ongetwijfeld nog even duren vooraleer de game verschijnt. Dan is het ook de vraag op welke platformen de game zal verschijnen, aangezien Bethesda recent werd overgekocht door Microsoft. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Microsoft er een Xbox-exclusive van zal maken, maar een timed exclusive lijkt zeker tot de mogelijkheden te behoren. Bovendien is het ook erg waarschijnlijk dat de game meteen bij release op Xbox Game Pass verschijnt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!