Met ondersteuning voor VR en Cross Play!

EA, Motive Studios en Lucasfilm hebben vandaag een nieuwe spin-off in het Star Wars universum aangekondigd. Het gaat om Star Wars: Squadrons, een game waarin je speelt als elite-piloot.

EA heeft na vele geruchten Star Wars: Squadrons officieel aangekondigd. De game belooft een first-person ervaring met ruimteluchtgevechten in het Star Wars-universum. Spelers zullen als Starfighter-piloot hun vluchten moeten plannen alvorens ze opstijgen met een van de iconische starfighters van zowel de New Republic als Imperial-vloten.

Naast een een verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactic Empire en de opkomst van de New Republic na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi, zal de game ook beschikken over een multiplayermodus. Het gaat dan onder andere om 5v5 luchtgevechten en vlootgevechten. In multiplayermissies dien je bijvoorbeeld het vlaggenschip van je tegenstander te verslaan of simpelweg zoveel mogelijk tegenstanders verwoesten.

Beloningen en bonussen

EA heeft in het verleden vaak onder vuur gelegen omwille van hun praktijken rond microtransacties, maar met Star Wars: Squadrons beloven ze tak van cosmetische opties en aanpassingsmogelijkheden voor gameplay (beloningen en bonussen) die je enkel vrij kunt spelen door de game te spelen. Door te spelen verdien je dus betere componenten voor je schip alsook cosmetische items om het interieur en exterieur van je schip aan te passen.

“We hebben dit spel gemaakt voor alle Star Wars™-fans die er ooit van hebben gedroomd om in hun favoriete starfighter door het heelal te vliegen”, aldus Ian Frazier, Creative Director, Motive Studios. “Via de samenwerking tussen de teams bij Motive en Lucasfilm hebben we een realistische starfighter-ervaring kunnen creëren met een authentieke verhaallijn, die Star Wars™ -fans uitnodigt om onontdekte uithoeken van het heelal in hun eigen schip te verkennen. We vinden het fantastisch om dit volgende week allemaal in actie te laten zien tijdens EA Play Live.”

star wars squadrons

Star Wars: Squadrons verschijnt 2 oktober voor pc (Origin, Steam en Epic Games Store), PlayStation 4, Xbox One en VR (PlayStation en pc). De systeemvereisten vind je op de officiële website. De game ondersteunt bovendien crossplay, dus je zal ook een squad kunnen vormen met vrienden die op een ander platform spelen.

In dit artikel

star wars squadrons

Star Wars: Squadrons

Ontwikkelaar: Motive Studios

Uitgever: Electronic Arts

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 02/10/2020

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!