The future is now! Althans, die begon al in 2016, toen de PS VR uitkwam. Ik droomde er al lang van om in een virtuele wereld te kunnen spelen. Net alsof het echt aanvoelt. Maar waarom wachtte ik 3 jaar? En waarom kocht ik het nu? Waarom zou jij het nu moeten kopen? Al die vragen worden hieronder beantwoord!

The experience

Op conventies zie je ze vaak staan; allerlei standjes met virtuele brillen. Maar zelf heb ik nooit het lef gehad om het echt uit te proberen op een conventie. Ik was altijd bang dat ik ging vallen, omdat alles uiteraard zo echt lijkt. Maar drie jaar later kwam het moment eraan. Ik was bij mijn BFF, Thibault, en die had er eentje staan. Toen ik bij hem was gaf ik het maar een kans. Als ik daar met mijn bek tegen de grond ging was het tenminste niet zo gênant. Gelukkig was dat niet het geval.

Na een bepaalde game gespeeld te hebben, was ik overtuigd. “Dit is zo cool, het is tijd om er ook eentje te kopen” ging het door mijn hoofd. En die game was… Beat Saber.

De game die me overtuigde

Ondertussen heeft de PS VR al een geweldig assortiment aan games. Maar de game die mij overtuigde was Beat Saber.

babble1 1

Beat Saber is een ritmische game. Het is de bedoeling, dat je onder begeleiding van elektrische muziek, blokken in stukken hakt op de maat. De moeilijkheidsgraad van de games maakt echter wel grote sprongen. Het is niet omdat je het op niveau “normaal” perfect kan, dat je daarom “expert” ook aankan. Om echt goed te worden in de game zal je dus heel veel moeten oefenen.

Je voelt je als het ware een Jedi die blokken in twee hakt alsof het Stormtroopers zijn.

De liedjes in de game zijn liedjes die voor de game zijn gemaakt. Geen bekende songs dus. Onder het label ‘extra’ was er wel een song die ik meteen herkende, namelijk: K/DA – Pop/Stars.

Hoewel mijn K-pop periode wat met de wind is gaan liggen, ben ik wel erg blij dat er een K-pop song van Leage of Legends in de game te vinden is.

Naast deze songs zijn er ook twee DLC’s beschikbaar met songs van Monstercat en Imagine Dragons. Imagine Dragons kan je echter wel bekend in de oren klinken. En zo niet:”I’M A BAD LIAAAAAR”.

Dit was de eerste game die ik dus speelde in VR. Het was een waanzinnige ervaring. Je voelt je als het ware een Jedi die blokken in twee hakt alsof het Stormtroopers zijn. Het is de perfecte game in VR. Dat vindt iedereen trouwens; op Metacritic heeft de game een score van 86 en een user score van 8.2 . Het enige probleem met de game is, is dat je geen custom songs kan maken, wat wel mogelijk is op de Steam-versie. Consoles hebben echter vaak de neiging om iets achter te lopen op de pc-versies. Misschien hoeven we dus niet lang meer te wachten.

Klein gameplayfilmpje. Love you Brie.

Toen ik mijn PS VR had gekocht zat deze game samen met de Imagine Dragons DLC in mijn winkelwagentje. Uiteraard was het niet enkel deze game, Skyrim VR heb ik er ineens ook maar bijgekocht. Na de platinum te krijgen van de cult classic op de PS4 zie ik het wel zitten om Skyrim opnieuw te bezoeken. Maar deze keer wordt het veel echter.

Uitputtende game sessions

Elke game kan ik slechts voor een halfuur aan een stuk spelen, maar dat is met twee verschillende redenen.

Voor Beat Saber is die reden dat het intensief is, wat ook een voordeel is aan de game. Je gamet én bent in beweging. Na een halfuur rondspringen met die VR-bril op kan je wel een plaspauze gebruiken.

Met Skyrim is het echter anders. Wanneer je wandelt in de game moet je lichaam het eventjes gewend worden dat je in de echte wereld stil blijft staan. Je brein denkt dat je vooruit gaat, alleen is dat niet het geval. Omwille van die angst wou ik het op conventies ook nooit uitproberen. Hoewel ik niet met mijn neus tegen de grond kleefde, voelde ik mezelf wel wat wankelen. Na een tiental minuten is je lichaam het wel gewend, maar door de overvloed aan actie, kleuren en beweging kunnen de sessies van Skyrim VR niet zo lang duren. In Beat Saber hoef je niet te wandelen of lopen, in Beat Saber zwaai je met je armen en moet je af en toe eens een squad doen. In Skyrim VR moet ik mijn brein overtuigen dat het spel niet echt is. Na een halfuurtje moet ik dan toch wel eens een pauze nemen doordat ik me soms misselijk begin te voelen. Maar dat houdt me uiteraard niet tegen!

Days of Play

You can buy happiness.

Dit was toch wel een grote overtuigende kracht bij het kopen van de VR. Naast mijn grote interesse in de VR wereld en de geweldige rythm game was er tijdens de Days of Play een actie. 100 euro korting op de Playstation VR. Ze zeggen dat geld niet alles is, maar wij weten wel beter. You can buy happiness. En die happiness zal deze zomer Lydia in VR zijn. Call me Thane one more time.

Door de korting, de grote namen en het eens geprobeerd te hebben, heb ik nu een PS VR in mijn man cave staan. Maar waarom zou jij er eentje moeten kopen?

The future is now

Je zal er geen spijt van hebben.

Als je erg veel bezig bent met games en ernaar uitkijkt wat de toekomst brengt, is de PS VR een aanrader. VR wordt misschien wel de toekomst van gamen. Met een assortiment van 309 games waarbij er nog maandelijks nieuwe titels bijkomen voor de PS VR is er erg veel plezier te beleven. In de VR wereld is alles echter tienmaal leuker. Ik heb waarschijnlijk al een uur gespendeerd door gewoon achter vlinders aan te zitten en te genieten van het uitzicht in Skyrim VR. Achter vlindertjes aan zitten in Skyrim op de PS4 duurt slechts een aantal seconden, maar in VR is het zoveel leuker.

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Hoewel het een aardig prijskaartje is, is het wel het geld waard om de PS VR in huis te halen. De grote titels hebben echter zeer veel invloed of je het product zal kopen of niet. In het begin had de PS VR wat moeite omdat er enkel indie games te vinden waren op de console. Nu zijn er gelukkig grote namen te vinden in de store zoals Beat Saber, Skyrim, Borderlands en Doom. En er komen er nog een heleboel nieuwe aan! Zoals bijvoorbeeld de Iron Man VR game. Mocht er nog een korting zijn, of je ziet hem ergens tweedehands staan, denk dan eens aan wat ik allemaal heb gezegd. Je zal er geen spijt van hebben.

Kleine sidenote: er zijn ook geruchten dat de PS VR compatibel zal zijn met de PS5. Hoewel het slechts een gerucht is, zou ik er wel naar uitkijken om te zien hoe de graphics en games zullen evolueren samen met de PS5.

En zo zie je mij, die een virtuele Jedi Master wordt, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!