Voor het eerst gaat de iconische E3-beurs dit jaar niet door vanwege het coronavirus. IGN speelt daar nu handig op in door een digitaal alternatief te voorzien.

Het brein van de gemiddelde gamer is erop voorzien om in juni volledig te focussen op gaming nieuws, want nooit verschijnt er meer nieuws dan in juni. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de E3-beurs, al is die eigenlijk al een tijdje op zijn retour. Door het coronavirus slaat de beurs nu voor het eerst sinds 1995 een jaartje over. Er wordt vermoed dat deze tegenslag de doodsteek zal zijn voor de beurs die voor ontwikkelaars en uitgevers steeds minder aantrekkelijk wordt, maar dat weerhoudt de organisatie er niet van om alsnog een datum te plakken op de editie van volgend jaar. Die zal doorgaan van 15 tot 17 juni 2021, maar we hoeven gelukkig niet zo lang te wachten op een gamefest, want IGN vult de leegte.

Dat de E3-beurs geannuleerd moest worden wegens een pandemie, had de organisatie uiteraard niet in handen. Maar, het is zonde dat ze niet pivoteerden naar een digitale versie zodat de beurs alsnog kon doorgaan. Kans gemist, want IGN neemt het stokje met plezier over.

Summer of Gaming

Er is nog geen exacte datum voor het evenement, maar wel weten we dat het begin juni zal doorgaan. Gedurende enkele dagen zal IGN hun bezoekers voorzien van nieuws, previews, interviews met ontwikkelaars, hands-on demo’s, aankondigingen en meer. Kortom, alles wat je eigenlijk jaarlijks krijgt van IGN tijdens de E3-beurs. Er zullen ook presentaties van uitgevers komen, maar het is nog niet bekend welke bedrijven precies op de planning staat. Wel laat IGN weten dat ze samenwerken met 2K, Square Enix, Google Stadia, Bandai Namco en meer.

Een godsgeschenk

Met de launch van twee nieuwe consoles (de PS5 en Xbox Series X) is een dergelijk evenement een waar godsgeschenk. Het was een doodzonde geweest als de nieuwe consoles hun start zouden missen door het coronavirus. Nu is er in ieder geval een alternatief en een grote speler zoals IGN lijkt voorlopig de meest geschikte partij om de leiding te nemen over dergelijk initiatief.

Heeft de E3-beurs zijn kans op redding volledig gemist door de kaas van het brood te laten eten? Geef je mening in een reactie!

Editors Opinion

Het is een fijn gevoel dat we in juni toch een E3-alternatief krijgen. Allnighters, here I come! Ik heb er in ieder geval hoge verwachtingen van. IGN heeft de technische knowhow, het publiek en de connecties om er het ideale E3-alternatief van te maken.

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!