Horizon Zero Dawn. Toen ik de game op de E3 zag, was ik meteen verkocht. Wie de game heeft gespeeld (tot het einde) weet wel dat er nog iets achter moet komen en nu is er al wat meer informatie over dat vervolg gegeven.

Volgens bronnen bij VGC werkte Guerrilla al snel aan de volgende in de reeks. De ontwikkelaar had dan ook de intenties om een meerdelige franchise ervan te maken. Volgens de bronnen bij VGC werd de volgende in de reeks gepland voor de PS4. Maar nu zou die opschuiven naar de PS5.

Nog een nieuwtje is dat de game groter zal zijn en nog meer vrijheid zal geven in wat je wil doen. Een echte open-wereld game dus, niet dat de eerste in de reeks geen open-wereld game was. Integendeel. We kunnen ons dus verwachten aan meer van hetzelfde, wat met Aloy nooit mis is.

Ook wordt er gezegd dat er online co-op zal zijn. Zo moet Aloy niet meer alleen jagen op robotachtige dieren maar kan het deze keer ook met een vriend. Het idee om samen een robot-dino neer te halen is iets wat ik nooit wist dat ik nodig had, maar nu heb ik het wel nodig. Uit eerder verschenen concept art konden we ook zien dat Aloy er niet alleen voor stond. Misschien had Guerrilla al plannen om er vanaf het begin al multiplayer in te stoppen, maar werd dit om één of andere reden geschrapt.

Kijk jij uit naar een open-wereld co-op game? Welke open-wereld wil jij nog zien in co-op? Laat het ons weten in de comments!

Editors Opinion

Dat de game opschuift naar de volgende console, is voor mij net een voordeel. Die console zal veel meer mogelijkheden bieden en ons opnieuw versteld doen staan van wat er allemaal mogelijk is. Er werd tot nu toe nog niets gezegd over de sequel. Geen datum. Geen trailers. Nog niets. Dus we hadden dan ook nog geen verwachtingen. DualSense controllers zullen zeker hun nieuwe snufjes kunnen bewijzen in een Horizon game, aangezien de adaptieve triggers zullen helpen bij bijvoorbeeld bogen opspannen (wat Aloy haar go-to wapen is). Horizon Zero Dawn is voor mij één van de beste PlayStation exclusives die er is. En ja, misschien ben ik wat biased door Aloy.

- Timon

In dit artikel

horizon zero dawn boxart

Horizon Zero Dawn

Ontwikkelaar: Guerrilla Games

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4 / Windows

Releasedatum: 28/02/2017

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!