Een nieuw jaar komt eraan in Hearthstone. En dit gebeurt ook opnieuw met een expansion. Maar er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Zo worden er drie expansions ook verplaatst naar het Wild format.
Op 9 april komen er in totaal 135 nieuwe kaarten in Hearthstone. Ook is er al een “verhaallijn” uitgestippeld voor het hele jaar.

Rise of Shadows

Reveal video

League of Evil

Hearthstone teasede ons de afgelopen vijf dagen dat er iets nieuws zat aan te komen. Wie had gedacht dat dat een nieuwe expansion zou zijn? (iedereen dus). Maar de teasers waren wat vreemd. Telkens bestonden ze uit een video van een 40-tal seconden waar er gerefereerd werd naar één of ander groot karakter van de afgelopen jaren in Hearthstone, waaronder Hagatha the Witch en Dr Boom.

rafaamke
Rafaam ziet het zitten om Dalaran aan te vallen.

Waarom was dit? Wel, Rafaam (een villain van League of Explorers) had een idee. Een idee om een groep samen te stellen van buitengewone krijgers. Mensen en wezens met ongeziene krachten. Samen vormen ze een team om de aarde te beschermen tegen buitenaardse aanvallen. Ze vallen onder de naam: The Avenge… Wacht, ik had het even op iets anders.
De League of Evil. Dat is de naam die Rafaam koos (en we zien waar hij zijn inspiratie van haalt).

Dit team bestaat dus uit bekende villains die de afgelopen jaren een rol speelden in Hearthstone. Je hebt Rafaam, die de main villain was in League of Explorers. Hagatha the Witch die de main villain was in Witchwood. Togwaggle, die we kennen van Kobolds & Catacombs. Dr. Boom die een zeer gevreesde kaart was in de Goblins vs Gnomes en madame Lazul van the Old Gods.

De League of Evil zal voorkomen in de gehele verhaallijn van dit jaar, dus ik geloof dat we deze gang nog een aantal keer opnieuw zullen zien.

Pick a side

De verschillende classes worden ook geforceerd in deze strijd.

De League of Evil hun eerste target is de vliegende stad Dalaran.


Mage, Druid, Hunter en Paladin helpen de stad om zich af te weren tegen de League of Evil, waarbij Warlock, Priest, Rogue, Shaman en Warrior zich aansluiten bij de League of Evil.

De scheme en lackey kaarten zullen in de League of Evil classes terug te vinden zijn, waarbij Twinspells zullen terug te vinden zijn bij de Defenders.

Twinspells? Lackey? Scheme? WAT?
Let me break it down for you.

De nieuwe kaarten

Nieuwe expansion, nieuwe kaarten, nieuwe mechanics.

twinspell
The Forest’s Aid – Eerste Twinspell kaart

Een eerste nieuwe mechanic is twinspell. Wanneer je deze kaart speelt, krijg je hem nog eens in je handen zodat je hem dezelfde beurt of een andere beurt nog eens kan spelen. Een soort van permanente echo dus. Alleen telt deze maar één maal.

schemes
Hagatha’s Scheme – Eerste scheme kaart

De volgende nieuwe mechanic bestaat uit de “scheme” kaarten. Deze kaarten worden elke beurt sterker en sterker. In de reveal video is te zien dat deze kaart de volgende beurt 2 damage doet, de beurt daarna 3, etc. Van een maximum is nog niet gesproken. 12 damage board clear, check!

lakceys
EVIL Miscreant – Eerste Lackeys kaart

Deze kaart zorgt ervoor dat je Lackeys in je hand krijgt. Lackeys zijn kleine 1-mana minions die wel een heel erg bruikbaar effect hebben. Er is een pool van 5 kaarten waarvan je er random krijgt, vergelijkbaar met de spare-part mechanic van de tweede expansion in Hearthstone.
Zoo decks zitten er dus weer aan te komen vrees ik, maar hebben we het ooit anders geweten?

spendyourmana
Forbidden Words – Nieuwe “spend all your mana” kaart

Blijkbaar haalt Hearthstone nog oude dingen terug van het verleden. Na een vergelijkbare Spare-part mechanic hebben we ook weer een “spend all your Mana”-kaart. Deze kaarten waren terug te vinden in de Old Gods expansion. Het ziet er naar uit dat ze er opnieuw aan zitten te komen.

Year of the Dragon rotation

Nu er een nieuw jaar zit aan te komen, zullen er een aantal expansions wegvallen. Toch voor ons, standaard-strijders. In Wild kan je, net zoals altijd, nog gebruikmaken van alle kaarten die er zijn en de meest gekke combinaties maken.

De expansions die wegvallen zal ik even opsommen, met daarbij een paar van de meest memorabele kaarten.

Journey to Un’Goro

Iedereen herinnert zich nog wel het moment wanneer Ben Brode een lied begon te zingen over deze expansion. Elementals waren overal en werden een nieuwe tribe genoemd. Wat zorgde voor toch een aardig goeie archetype, in gelijk welke class.

Frozen Throne

Iedereen droomde ervan om een tiende class te hebben; de Death Knight class. Hearthstone besefte dit wel en maakte Death Knights. Niet als class-maar als Hero-kaarten. Wat er ook voor zorgde dat de hunter Death Knight in elk, maar dan echt elk, Hunter deck werd gespeeld.

Kobolds & Catacombs

Ook in deze expansion kreeg elke class een nieuwe soort kaart, want de meesten hadden nog geen type van dit kaart in hun class. De legendary weapons. Een heleboel nieuwe strategieën kwamen naar boven en een Ooze werd in elk deck gespeeld.

Hall of fame

Als we denken aan Paladin in deze meta (of afgelopen meta’s) denken we automatisch aan Odd Paladin, of zelf Even. Om te vermijden dat deze opnieuw de ladders zullen overheersen, heeft Hearthstone de Odd en Even kaarten in de Hall of fame geplaatst.

Kaarten die in de Hall of fame zijn geplaatst, behoren niet meer tot het standaard format en zullen dus enkel speelbaar zijn in Wild. Normaal gebeurt dit enkel met de basic set of standaard kaarten, die je altijd mag spelen. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt met kaarten buiten deze sets.
Je krijgt wel alle dust terug wanneer deze kaarten verplaatst worden. Dus mocht je willen, craft ze eventjes golden. Binnen een drietal weken heb je het toch weer terug.

Slot

Zoals altijd kijk ik erg uit naar alle nieuwe kaarten en zal ik weer met de meest domme strategieën decks willen maken. Maar deze keer wordt het mijn tijd. I can feel it. Legend rank here I come!

Zo zie je mij, die rank legend heeft in deze expansion, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!