We zitten weer volop in de zomer. Blizzard heeft dan de gewoonte om een evenement te organiseren voor hun populairste games. Hearthstone valt daar ook onder! Als een ware hardcore fan van de game zal ik het Midsummer Fire Festival event dan ook even op een rijtje zetten.

Het festival zal doorgaan van 10 juli tot 31 juli, dezelfde tijd wanneer de befaamde Armored Mewtwo beschikbaar zal zijn in Pokémon Go. Veel te spelen dus tijdens deze periode.

Tavern Brawls

Er komen drie verschillende solo tavern brawls in deze periode. Waarschijnlijk zullen ze elk een week beschikbaar zijn, aangezien het event drie weken duurt. Met deze Tavern Brawls kan je uiteraard packs verdienen, zoals altijd. Maar het leuke eraan, is dat je de kaarten kan draften en ze niet zelf moet hebben. Geen kaarten craften dus voor dit solo-avontuur. Het zal gelijkaardig zijn aan de huidige solo adventures waar je telkens een aantal kaarten mag draften per boss die je verslaat.

Fireside Gathering

De Fireside Gatherings zijn evenementen die mensen kunnen hosten. Jij of ik kunnen er eentje organiseren en zo samen games spelen. Tijdens de vorige expansion konden spelers op de fireside gathering drie dagen voor de release day al met de nieuwe kaarten spelen.

Deze keer is er een speciaal evenement tijdens het Midsummer Festival. Je zal, samen met alle mensen in de Fireside Gathering een boss moeten verslaan met 15.000 levenspunten. Dat is niet niets. Blizzard experimenteert graag met verschillende dingen tijdens Tavern Brawls. In het verleden kwam er al af en toe eens een Brawl uit waarin je samen met iemand een boss moest verslaan met 50 levenspunten. Deze keer zien ze het allemaal iets groter.

Dit doet me wel denken aan de raids in World of Warcraft. In het begin zag je duidelijk de elementen van World of Warcraft terugkomen in Hearthstone. Nu zie je dat nog steeds, maar Hearthstone heeft meer zijn eigen weg genomen waardoor het niet meer de officiële lore volgt van WoW. De Raids lijken me een leuke toevoeging in het beroemde kaartspel, alleen is het jammer dat het voorlopig enkel via Fireside Gatherings is.

Legendary Quests

babble1

Ook zullen tijdens het event Quests komen waarvoor je veel grotere rewards krijgt. Meer gold en packs zijn te verdienen met deze quests. Er zullen zeven Legendary Quests zijn in totaal die te verkrijgen zijn tijdens het Midsummer Festival.

Saviors of Uldum

Saviors of Uldum is de naam van de nieuwe expansion die eraan zit te komen in Hearthstone. Zoals altijd onthullen ze de nieuwe uitbreiding met een trailer en een catchy song.

Tijdens het Fire Festival is er eveneens een community challenge. Het is de bedoeling dat alles spelers hun krachten bundelen en 25 miljoen bosses verslaan in de solo-adventures, en dat in slechts twee weken tijd. Wanneer we daarin slagen, zal Blizzard een aantal nieuwe kaarten onthullen die eraan zitten te komen. Bij 25%, 50% en 75%. En bij 100% krijgen we een legendary te zien.

Op Hearthpwn kan je alle gedetailleerde informatie vinden over het event.

En zo zie je mij, die toch wel 1000 van die bosses zal beaten, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!