Bye Halo op Xbox One

Het is je misschien al opgevallen dat de ontwikkeling van Halo Infinite niet van een leien dakje loopt. Eerder werd de launch title voor de Xbox Series X reeds uitgesteld, maar nu blijkt dat ook de Xbox One versie permanent in het gedrang komt.

De Xbox Series X hoorde te lanceren met het langverwachte Halo Infinite, dus de teleurstelling was dan ook groot toen 343 Industries beslist om de game uit te stellen. De game verschijnt nu pas in 2021, maar een concrete releasedatum ontbreekt voorlopig nog.

Een gebruiker op ResetEra meldt dat de storm nog lang niet gaan liggen is. Volgens Sponger zijn Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries druk aan het overwegen om de Xbox One versie achterwege te laten. Het idee was altijd om de game op al Microsoft’s platformen simultaan uit te brengen (PC, Xbox One en Xbox Series X), maar blijkbaar is het geen sinecure om een next-gen game op een console van de huidige generatie te laten draaien.

Dat zou niet de enige draconische maatregel zijn om van Halo “de beste Halo game ooit” te maken. Er zou namelijk ook een plan op tafel liggen om de game nogmaals uit te stellen, dit keer naar begin 2022.

resetera sponger halo infinite

Uiteindelijk gaat het hier maar om “een forumbericht”, maar volgens VG247 heeft een Resetera moderator bevestigd dat Sponger “in een positie is waar hij zo’n inside informatie mogelijk kan weten”. Voorlopig is het dus afwachten geblazen op officiële bevestiging.

Zou het problematisch zijn voor jou als Halo Infinite niet langer naar de Xbox One komt? Laat weten waarom wel/niet in de comments!

In dit artikel

halo infinite

Halo Infinite

Ontwikkelaar: 343 Industries / SkyBox Labs

Uitgever: Xbox Game Studios

Platformen: Xbox One / Windows / Xbox Series X/S

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!