Verrassing! Als een duiveltje uit een doosje werd Halo: Combat Evolved gelanceerd op pc. We wisten natuurlijk dat de remake binnenkort op pc zou verschijnen, maar aangezien ontwikkelaar 343 geen concrete dag aankondigde, werden Halo-fans aangenaam verrast.

Ondertussen heeft Halo: Combat Evolved reeds heel wat varianten gekregen. In 2001 verscheen de game exclusief voor Xbox, maar in 2003 bracht Gearbox Software een Windows-versie uit. In 2011 verscheen vervolgens een remake voor Xbox 360 genaamd Halo: Combat Evolved Anniversary. Nu verschijnt er opnieuw een remake van de game, deze keer voor pc.

De game is onderdeel van de The Master Chief Collection. Stapsgewijs komen 7 Halo-titels in die bundel naar Windows. In december verscheen reeds Halo: Reach en nu is het de beurt aan Halo: Combat Evolved Anniversary. Je kan de game afzonderlijk kopen voor 9,99 euro, of je kiest voor de volledige The Master Chief Collection voor 39,99 euro.

Spelers kunnen kiezen voor de originele graphics of voor de enhanced versie met 4K UHD-ondersteuning en een stabiele 60 frames per seconde.

De resterende games (Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4) zouden dit jaar nog moeten verschijnen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!