In een ver verleden waren alle pc-gamers bekend met Games for Windows Live. Microsoft begon het online platform echter steeds meer te gaan verwaarlozen, tot het volledig stopte met de ondersteuning van het platform in 2013. Dat zorgt nu voor kopzorgen voor games die sterk afhankelijk waren van dit platform, zoals Grand Theft Auto IV.

Een belangrijke levensles is om je software nooit afhankelijk te maken van andere software die niet in je eigen bezit is. Een les die Rockstar Games nu op een harde manier moet ondervinden. De game werd aanvankelijk namelijk gebouwd voor Games for Windows Live. Nu Microsoft het platform niet langer ondersteunt, kan Rockstar geen keys meer aanmaken die vereist zijn om GTA IV te verkopen. Zo laat de ontwikkelaar weten aan Gamespot. Rockstar laat weten dat ze op zoek zijn naar andere manieren om GTA IV terug te kunnen verdelen. Voor alle duidelijkheid, er is geen enkel probleem voor gamers die GTA IV reeds bezitten op Steam. Je zal de game gewoon kunnen blijven spelen. Het is echter niet meer mogelijk om de game te kopen op Steam.

Games for Windows Live
Hoe oud is Games for Windows Live? MSN-oud.

Er wordt alvast gespeculeerd dat Rockstar GTA IV opnieuw zal uitbrengen op zijn eigen Rockstar Games Launcher. Het is echter onduidelijk of de game in dat scenario ook nog verkrijgbaar zou zijn op Steam. Een andere mogelijkheid is dat Rockstar een patch uitbrengt waarmee de afhankelijk van Games for Windows Live uit de game gehaald wordt. De Batman: Arkham-games en BioShock 2 deden dat bijvoorbeeld ook, maar het enige verschil is dat zij het reeds ruim op tijd deden in plaats van te wachten tot wanneer het te laat was.

Ontwikkel je zelf een game, laat het dan een les zijn om de werking van je game niet te laten afhangen van iemand anders zijn service. Ook niet wanneer die andere een gigantische reus is, zoals Microsoft.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!