Bij GTA denken we altijd aan bombastische games waar de mogelijkheden quasi eindeloos zijn, maar met GTA 6 wil de ontwikkelaar blijkbaar een andere richting opgaan.

GTA 6 is op dit moment nog in (heel) vroege ontwikkeling, maar een anonieme bron heeft aan Kotaku bevestigd dat de game anders wordt dan wat we van de franchise gewend zijn. Ze willen het allemaal wat beperkter aanpakken, zodat het personeel niet te lijden krijgt onder de ontwikkeling van de game.

In het verleden kreeg Rockstar Games namelijk de nodige kritiek omwille van hun crunch culture, voornamelijk bij de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. Blijkbaar is werken bij de gerenommeerde ontwikkelaar geen pretje aangezien de werkdruk te hoog ligt. Voor de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2 werden er dan ook de nodige overuren geklopt.

Game van beperkte omvang bij release

Het plan van Rockstar Games is om bij volgende titels (dus niet alleen bij GTA 6) niet langer te streven naar een game van quasi oneindige proporties bij release. In plaats daarvan willen ze een game lanceren van “beperkte omvang” en deze vervolgens steeds uitbreiden aan de hand van updates.

Het gaat hier echter nog maar om een eerste plan, dus de vraag is of er uiteindelijk toch geen tandje zal moeten worden bijgestoken wanneer de game wat concreter wordt. Voorlopig lijkt een aankondiging van GTA 6 echter nog niet om de hoek.

Het plan is om een game te releasen van beperkte omvang en deze vervolgens stapsgewijs uit te breiden.

Betere bedrijfscultuur

Volgens de bronnen doet Rockstar Games weldegelijk zijn best om een betere werkgever te worden. Zo is er bijvoorbeeld een flexibele planning geïntroduceerd voor medewerkers, worden er management- en leiderschapstraining gevolgd en wordt er anonieme feedback verzameld onder de medewerkers. Die maatregelen hebben ervoor gezorgd dat medewerkers die op het punt stonden te vertrekken, het bedrijf toch een nieuwe kans geven door voorlopig te blijven. Ze blijven echter voorzichtig optimistisch, want het bedrijf heeft nog een heel lange weg te gaan om het vertrouwen van zijn medewerkers terug te winnen.

Editors Opinion

Wanneer een langverwachte game wordt uitgesteld (The Last of Us Part 2) of wanneer blijkt dat een game er nog lang niet zit aan te komen (GTA 6) zijn we als gamers natuurlijk altijd in eerste instantie teleurgesteld. Het is echter belangrijk om te beseffen dat games gemaakt worden door mensen van vlees en bloed, mensen die een beperkte hoeveelheid tijd hebben en deze moeten verdelen onder hun werk, familie en eigen interesses. Alle maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat het leven van deze mensen beter wordt, moeten we dus toejuichen. Ook als dat betekent dat we wat langer moeten wachten op een bepaalde game. Dit plan voor GTA 6 lijkt me dus een heel slimme (en moderne) zet van het bedrijf.

- Thibault

In dit artikel

red dead redemption 2 boxart

Red Dead Redemption 2

Ontwikkelaar: Rockstar Games

Uitgever: Rockstar Games

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 26/10/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!