Over Google Stadia is al veel gezegd en geschreven, maar ondertussen lijkt het erop dat de dienst een trouwe community met enthousiaste leden heeft. Wat kunnen die leden verwachten van Google Stadia in 2020?

In een bericht aan de Google Stadia Community lijst het Stadia Team op wat er dit jaar in de pijplijn zit voor de cloud gaming service van Google. Het bericht start met een samenvatting van zaken die de afgelopen maanden werden toegevoegd. Dan heeft Google het onder andere over:

  • De toevoeging van meer games aan de Stadia-bibliotheek, waaronder zes titels die gratis beschikbaar zijn voor Stadia Pro-leden
  • De toevoeging van Typhoon Studios aan de Stadia Games and Entertainment familie
  • Het uitrollen van software updates voor alle Chromecast Ultras ter ondersteuning van Google Stadia
  • De uitrol van nieuwe features voor Stadia, waaronder Google Assistant en Achievements.
  • Het debuut van de Stream Connect-technologie in Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

120 nieuwe games

Uiteindelijk gaat Google verder met het uitlijnen van hun ambities voor 2020. Zo heeft Google reeds 120 nieuwe games in de pijplijn zitten voor 2020, waar 10 van die games Stadia-exclusives zijn die in de eerste helft van dit jaar worden uitgebracht.

Verder komen er in kwartaal 1 (en later) ook nog enkele interessante nieuwe functionaliteiten naar Google Stadia. De komende drie maanden zullen volgende zaken worden toegevoegd:

  • Ondersteuning van 4K gaming via de Stadia-website
  • Uitbreiding van de Assistant-functionaliteit wanneer je speelt via de Stadia-website
  • Meer Android-telefoons ondersteunen (momenteel kan je enkel Stadia spelen op Pixel-telefoons)
  • Draadloos gamen via de Stadia-controller wanneer je speelt via de Stadia-website

Een van de meest gehoorde klachten bij de launch van Google Stadia, was ongetwijfeld het gebrek aan “logische” functionaliteiten. Dan gaat het bijvoorbeeld om het gamen in 4K-resolutie of draadloos Google Stadia spelen op je laptop zonder je controller te moeten verbinden met een kabel. Traag maar gestaag voegt Google al deze functionaliteiten toe, waardoor de streamingdienst van Google steeds meer vorm krijgt.

We kunnen alvast niet wachten om Google Stadia een nieuwe kans te geven wanneer alle voornaamste functionaliteiten werden toegevoegd.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!