Morgen maakt Google Stadia zijn langverwachte (en veelbesproken) debuut. Een van dé argumenten die de haters maar al te graag aanhalen, is de nogal primitieve launch lineup. Er staan dan wel kleppers als Red Dead Redemption 2 en Assassin’s Creed Odyssey in de lijst, maar dat zijn uiteindelijk allemaal games die we reeds kunnen spelen op andere platformen (met uitzondering van Stadia-exclusive Gylt). Met een 10-tal extra games, ziet de lauch lineup er in ieder geval al wat rooskleuriger uit.

Wij dachten goed te zijn in last-minute werk, maar bij Google kunnen ze er duidelijk ook wat van. Stadia-topman Phil Harrison kondigt namelijk last-minute aan dat de launch lineup van Google Stadia toch nog wat wordt uitgebreid.

Oorspronkelijk stonden er slechts 12 games op de lijst, maar dat werd nu uitgebreid naar 22. Het gaat dan onder andere om Metro Exodus, Final Fantasy XV en meer. Een van de nieuwe games, Samurai Shodown, zal ook ‘gratis’ speelbaar zijn voor iedereen die beschikt over een Stadia Pro-lidmaatschap. Vooralsnog kregen Stadia Pro-leden enkel de Destiny 2 collectie bij hun lidmaatschap, maar vanaf morgen kunnen ze dus aan de slag met een extra game.

Tien nieuwe games

De volledige lijst van launch titles voor Google Stadia vind je hieronder. De nieuwe toevoegingen die net werken aangekondigd, worden in het vet weergegeven.

 1. Assassin’s Creed Odyssey
 2. Attack on Titan: Final Battle 2
 3. Destiny 2: The Collection (inbegrepen bij Stadia Pro)
 4. Farming Simulator 2019
 5. Final Fantasy XV
 6. Football Manager 2020
 7. Grid 2019
 8. Gylt
 9. Just Dance 2020
 10. Kine
 11. Metro Exodus
 12. Mortal Kombat 11
 13. NBA 2K20
 14. Rage 2
 15. Rise of the Tomb Raider
 16. Red Dead Redemption 2
 17. Samurai Shodown (inbegrepen bij Stadia Pro)
 18. Shadow of the Tomb Raider
 19. Thumper
 20. Tomb Raider (2013)
 21. Trials Rising
 22. Wolfenstein: Youngblood
Google stadia launch lineup

Verder geeft Phil ook toe dat ze een beetje te conservatief waren bij het aankondigen van de launch lineup. Gelukkig konden hun partners last-minute nog wat games finetunen om uit te brengen op de lanceringsdag van Google Stadia.

Yes, we were perhaps a little conservative in our forecast last week and (most importantly) our partners did an awesome job getting last few kinks ironed out and through testing.

Phil Harrison op Twitter

In dit artikel

samurai shodown boxart

Samurai Shodown

Ontwikkelaar: SNK Corporation

Uitgever: Athlon Games

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 25/06/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!