Update (14 mei om 12u)

Het officiële Twitter-account van Epic Games liet zich even gaan, en plaatste per ongeluk een promo voor de nieuwe gratis game in de Epic Games Store. En inderdaad, ook daar gaat het om GTA V. De tweet werd ondertussen weer verwijderd, maar gelukkig werden er screenshots genomen.

Origineel bericht (13 mei om 20:30)

Aan onthullingen en sensatie is er deze dagen geen tekort, maar mogelijk wordt het internet morgen zowaar even volledig gek. Volgens gerucht gaat GTA V namelijk volledig gratis te downloaden zijn!

Regelmatig geeft Epic Games gratis games weg om zo mensen naar hun Epic Games Store te lokken. In het verleden werden zo al tal van topgames gratis weggegeven, waaronder For Honor en Alan Wake. Als we de geruchten mogen geloven, dan zal de gratis game van morgen echter al de rest van tafel vegen, want het zou gaan om niets minder dan GTA V.

Op hun website promoot Epic Games een ‘Mystery game’ die vanaf morgen gratis te downloaden is. Volgens een bron die Game Pressure omschrijft als – heel betrouwbaar – zou die mysterieuze game niets minder zijn dan Grand Theft Auto V. De game zou gratis te downloaden zijn tussen 14 mei en 21 mei. Voeg je de game in die dagen toe aan je digitale bibliotheek, dan is de game voor eeuwig van jou.

Alsof dat nog niet genoeg is, zou het om een Premium Edition gaan die niet alleen de basisgame bevat, maar ook heel wat exclusieve toegang en toegang tot Grand Theft Auto Online.

epic games store mystery game
Of de ‘Mystery Game’ effectief GTA V wordt, weten we morgen.

Editors Opinion

Dit is een heel opvallend en sensationeel gerucht. Het is moeilijk te geloven dat een gigantische klepper zoals GTA V (een game die nog steeds wekelijks in de lijst van bestverkochte games staat nota bene) nu zomaar gratis wordt weggegeven. Toch zou het niet zo’n domme zet zijn van Epic Games. Zowat iedereen die ooit bereid was om te betalen voor GTA V, heeft de game wellicht al gekocht. Zo wordt er een volledig nieuwe groep naar GTA V gelokt en – belangrijker – naar GTA Online, de game-as-a-service van Rockstar die nog steeds enorm veel geld in het laatje brengt. Mogelijk is de actie zelfs een tactiek om gamers warm te maken voor een nakende onthulling van GTA VI, maar laten we vooral niet te ver vooruitlopen op de feiten.

- Thibault

In dit artikel

grand theft auto v boxart

Grand Theft Auto V

Ontwikkelaar: Rockstar North

Uitgever: Rockstar Games

Platformen: PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One / Windows

Releasedatum: 17/09/2013

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!