Na, Warcraft III: Reforged, lijkt het nu de beurt te zijn aan Diablo 2 om een remaster te ontvangen.

Volgens de Franse gaming site ActuGaming wordt er op dit moment gewerkt aan een remaster genaamd Diablo 2 Resurrected. De website claimt in contact te staan met bronnen die dicht bij Blizzard staan. Toch zou de Diablo 2 remaster niet ontwikkeld worden door Blizzard, maar wel door de Activision studio Vicarious Visions (Transformers, Skylanders, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Crash Team Racing: Nitro-Fueled). De studio heeft zich de laatste tijd steeds meer gespecialiseerd in remasters en zou daarmee de ideale partner zijn voor de ontwikkeling van het project.

Opvallend aan het gerucht is de geschatte releasedatum. De remaster zou namelijk dit jaar nog verschijnen. Dan is het nog de vraag of de game zal worden aangekondigd tijdens Summer Game Fest of als er gewacht zal worden op BlizzCon 2020.

Funko

Om nog wat olie op het geruchtenvuur te gieten, werd er een pre-order gespot voor een Funko Pop van Diablo 2, zo merkt een gebruiker op Resetera op. De pagina is ondertussen weer offline gehaald. We verifieerden dit door een gearchiveerde versie van de pagina op te vragen, en zagen inderdaad als titel ‘Diablo 2 Tyrael Only at Gamestop‘. Op de doos is er echter geen verwijzing te zien naar Diablo 2.

gamestop funko pop diablo 2 tyrael
Een random Funko Pop van Diablo 2 giet olie op het vuur.

Als klap op de vuurpijl hield Blizzard op 8 mei plots “emergency maintenance” bij Diablo 2. Bovendien is 2020 de twintigste verjaardag van Diablo 2.

Verloren assets

In het verleden hebben ontwikkelaars van de originele Diablo-game reeds aangehaald dat een Diablo 2 remaster heel onwaarschijnlijk is. Veel van de assets zijn namelijk verloren gegaan jaren geleden, en alles opnieuw maken zou enorm veel tijd vragen. Het is dan nog maar de vraag hoe serieus we dit gerucht kunnen nemen.

Het duurt echter nog een hele tijd vooraleer we aan de slag kunnen met Diablo 4, dus een remaster zou een goed zoethoudertje (en warmmakertje) zijn.

Zit je te wachten op een remaster van Diablo II? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!