Na Google is er nog een andere speler die poogt om de cloud gaming wereld toegankelijk te maken voor iedereen, namelijk NVIDIA. Hun dienst GeForce NOW is namelijk eindelijk uit bèta en is nu te gebruiken door iedereen.

GeForce NOW is al geruime tijd in bèta, maar vanaf vandaag is de dienst officieel gelanceerd. Daarmee is eindelijk ook de prijsstelling voor de dienst bekend. Allereerst is er een gratis variant waarmee je sessies van een uur krijgt. Er is geen limiet op het aantal mogelijke sessies, maar houd er wel rekening mee dat je zal moeten wachten tot er een plaatsje beschikbaar is op de server.

Ben je een fervente gebruiker van de dienst, dan kan je ervoor kiezen om te upgraden naar een betaald lidmaatschap. In ruil voor een maandelijkse bijdrage, krijg je toegang tot servers zonder wachtrij en sessies van maximaal zes uur. Bovendien worden RTX-effecten dan ook geactiveerd. In de beginfase (voor heel 2020) is het betalend abonnement te verkrijgen aan een gereduceerd tarief van 5,49 euro per maand. Bovendien zijn de eerste drie maanden gratis. Bij beide lidmaatschappen worden games gestreamd in 1080p aan maximaal 60fps.

geforce now games

Hoe werkt GeForce Now?

In tegenstelling tot Google Stadia, ben je bij GeForce Now niet gebonden aan de eigen winkel van de dienst. NVIDIA werkt namelijk samen met andere gamewinkels en uitgevers om die games ook speelbaar te maken op het platform, zonder dat gebruikers de games dus opnieuw moeten aanschaffen. Het gaat dan bijvoorbeeld om Steam, uPlay, Battle.net en de Epic Games Store. Heb je een game op een van deze platformen, dan zou je deze game dus kunnen spelen via de GeForce Now servers zonder het spel opnieuw te moeten kopen. Let wel, er moet door NVIDIA wel ondersteuning voorzien zijn voor de games. Door de games te streamen via GeForce NOW, gebeurt al het zware werk op de servers van NVIDIA en niet lokaal op je eigen computer. Daardoor kan je dus gamen op computers die doorgaans niet krachtig genoeg zijn voor dergelijke games.

GeForce NOW is beschikbaar op Windows, Mac, Android en Android TV. Binnenkort rolt NVIDIA de service ook uit voor Chromebooks, maar over een iOS-applicatie wordt voorlopig nog niet gesproken.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!