Er zit duidelijk toekomst in games as a service want het model wordt steeds vaker toegepast. In plaats van steeds nieuwe games releasen lijkt het alsmaar meer te gaan om het releasesn van een stevige basisgame met goede fundamenten en die vervolgens te blijven ondersteunen met aanvullende (betalende) content. Ubisoft stond erom bekend de Assassin’s Creed games door ons strot te duwen, maar door tegenkanting van de fans is daar verandering in gekomen. Ubisoft nam even een pauze voor Assassin’s Creed om zich volledig te focussen op Assassin’s Creed Origins en het loonde. Dit model wil Ubisoft duidelijk blijven verderzetten en mogelijk nog verder uitbreiden. Ubisoft CEO Yves Guillemot bevestigde op Gamescom namelijk dat Assassin’s Creed Odyssey niet snel zal worden opgevolgd door een nieuwe game.

Concreet verklaarde Yves dat de enige reden dat Odyssey zo snel volgde op Origins, was dat de games simultaan in ontwikkeling waren bij Ubisoft. Omwille van deze reden zullen we volgens Yves “geen volwaardige” Assassin’s Creed-titel zien volgend jaar. Bovendien zal er ook geen spin-off of een kleinere titel verschijnen, dat heeft Yves bevestigd aan Gamespot. De CEO verklaart dat in plaats daarvan Ubisoft Odyssey hevig zal ondersteunen met nieuwe content. “Als je Odyssey koopt ben je dus wel enkele jaren zoet,” aldus Yves Guillemot.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!