Aah juli, niet de makkelijkste maand voor gamers. Het is de maand waarin je het liefst zoveel mogelijk tijd ’s nachts wil spenderen, maar het slaaptekort door de warme nachten helpt je daar niet bij. Het is de maand waar je zusje haar arm tegen jouw arm drukt om spottend te roepen “KIJK EENS HOEVEEL BRUINER IK BEN.” Het is de maand waarin je mama je bezorgd aanspoort om “vandaag ook nog eens naar buiten te gaan.” Maar goed, dit zijn de belangrijkste game releases die je door de maand zullen helpen.

Dr. Mario World

Dr. Mario World

Wie is hyped? Thibault
Prijs? Voorlopig onbekend
Platform? Android, iOS
Releasedatum? 10/07/2019

Bij Dr. Mario World hebben we natuurlijk een dubbel gevoel, want Nintendo heeft ervoor gekozen om de game niet uit te brengen in België. Dat heeft alles te maken met het hele lootbox-verbod in België en het feit dat de game microtransacties bevat. Concreet houdt dat in dat het als Belg wat lastiger wordt om de game te installeren op je Android-smartphone of iPhone, maar niets is onmogelijk. Hoe je de game precies installeert op je smartphone, lees je binnenkort uiteraard op Babblefield.

https://babblefield.be/dr-mario-world-verschijnt-op-10-juli-voor-ios-en-android/

Dragon Quest Builders 2

Dragon Quest Builders 2

Wie is hyped? Timon
Prijs? 60 euro
Platform? Switch & PS4
Releasedatum? 12/07/2019

Dragon Quest Builders 2 is een sequel op een spin-off game van de Dragon Quest franchise. De eerste game in deze spin-off franchise kwam zo’n drie jaar geleden uit. Een tijdje geleden kwam er ook een port naar de Nintendo Switch. Dragon Quest Builders werd door fans goed ontvangen en heeft op dit moment een score van 81% op Metacritic. Maar dit gaat niet om het verleden, maar om het heden.

En in het heden (de sequel dus) hebben we meer van hetzelfde. Alleen één groot verschil: er is multiplayer! En dat verandert uiteraard een heleboel waardoor het zeker de moeite (en het geld) waard is om deze toe te voegen aan je alsmaar groeiende game collectie.

Dragon Quest Builders 2 is een survival building game, vergelijkbaar met Minecraft waar je de krachten krijgt van een Builder. Je helpt een stad bouwen en verdedigt je stad tegen allerlei wezens. Overdag bekom je wat materialen door monsters te verslaan of wat dingen op te graven. Minecraft in Dragon Quest style dus.

Ben je een fan van survival building games, dan is deze zeker een aanrader om op te pikken met een vriend of twee. Als je de eerste titel ooit hebt gespeeld, snap je wel hoeveel charme deze spin-off op je Playstation of Switch brengt.

Wolfenstein Youngblood

Wolfenstein Youngblood

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 39,99 euro
Platform? PC, Switch, Xbox One, PS4
Releasedatum? 26/07/2019

‘Hyped’ is een groot woord, maar in juli zijn er simpelweg niet veel andere grote kleppers die op mijn interesse kunnen rekenen . Doe me dan maar Wolfenstein Youngblood, een game die zich afspeelt twee decennia na Wolfenstein II. In een alternatief universum waar Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen, beleven we het avontuur van de tweeling Jessica en Sophia Blazkowicz die naar Parijs reist op zoek naar hun vermiste vader.

Wolfenstein Youngblood koop je echter vooral omdat je de game volledig in co-op kan ervaren. Een verschil met de reguliere Wolfenstein-games, is dat je in deze spin-off de missies niet in een lineaire volgorde moet beleven. Tijdens het spelen ontgrendelen spelers ook nieuwe vaardigheden en betere uitrustingen.

Wil je de fysieke versie voor Switch? Let er dan wel op dat je wel een fysieke versie kan kopen, maar die bevat geen game card, enkel een downloadcode.

Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses

Wie is hyped? Timon
Prijs? 60 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 26/07/2019

Het is een feit. De eerste main Fire Emblem game komt eraan voor de Nintendo Switch. Deze keer werkt het wel iets anders dan zijn voorgangers.

Jij bent een leerkracht (niets nieuws voor mij want ik ben een leerkracht in opleiding) en je hebt een aantal studenten onder je. Deze studenten leid jij op. Relaties zijn altijd al belangrijk geweest in Fire Emblem, ditmaal is dit opnieuw te zien met hoe je band is met de studenten. Deze band heeft natuurlijk ook een grote invloed op hoe de game zal verlopen.

Ook zal je een keuze moeten maken bij welk huis je zal horen. Net zoals de titel al zegt, zijn er drie verschillende koninkrijken waar je je bij kan aansluiten. Het is aan jou de keuze voor welke jij zal werken en natuurlijk brengt dit een hoop van verschillende eindes met zich mee, wat wil zeggen dat er een grote replay value aanwezig is.

Als je een fan bent van de Fire Emblem series, staat deze waarschijnlijk al op je wenslijst. Mocht je niet bekend zijn met de franchise, zou ik deze niet onmiddellijk aanraden. De game is niet zoals zijn voorgangers. Mocht je een 3DS in je bezit hebben, is de Fire Emblem Awakening wel een goede start.

En zo zie je ons,die via een omweg toch met pillen zullen spelen en met vrienden creatieve huizen zullen bouwen in een wereld vol met slimes, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!