Augustus. De maand waarin we beseffen dat de helft van de vakantie al voorbij is en we een kleine paniekaanval krijgen omdat we geen flauw idee hebben over wat we de afgelopen maand hebben gedaan. Of het is de maand waarin we terug achter onze bureau kruipen en het gamen even achterwege laten om die tweede zit te doorstaan. Hoe dan ook zullen we allemaal wel tijd vinden om achter onze favoriete console te kruipen en te genieten van de nieuwe games die er in augustus zitten aan te komen. Herexamens, werkleven, we vinden er wel even tijd voor. Hier zijn de games waar wij naar uitkijken!

Hearthstone: Saviors of Uldum

Wie is hyped? Timon
Prijs? Free/50 euro/80 euro/130 euro
Platform? PC
Releasedatum? 6/08/2019

Hoewel het geen “nieuwe” game is, verdient Hearthstone altijd een plekje in de spotlight als mijn favoriete cardgame op de markt.

Na de eerste expansion van Hearthstone: Rise of Shadows komt de tweede expansion van het jaar eraan. Deze volgt de League of Evil opnieuw in hun meesterplan. Wat dat precies, is weten we nog niet. Na de grote heist in Dalaran gaan ze op zoek naar de schat in Uldum. Hierbij komen oude bekenden van de League of Explorers terug. Reno, en zijn mechanic (geen twee dezelfde kaarten in je deck om een effect te activeren) komen namelijk terug in deze expansion. Of je nu pre-ordert of gewoon free to play zal spelen, Saviors of Uldum zal de meta weer helemaal op zijn kop zetten. Maar de goede oude Zoolock en face hunter zullen blijven bestaan.

No Man’s Sky: Beyond

Wie is hyped? Timon
Prijs? Free
Platform? PC, Xbox One, PS 4
Releasedatum? 14/08/2019

Hoewel dit opnieuw geen “nieuwe” game is, ben ik toch wel erg excited voor deze update. No Man’s Sky is een game die al drie jaar lang uit is, maar toch blijft hij ondersteuning krijgen van Hello Games. Ze hadden dan ook wel wat goed te maken. Toen de game uitkwam werd ons het één en ander beloofd terwijl die beloftes niet ingelost werden. Geen multiplayer, dat was de grootste fout die ze konden maken. Nu zijn we echter wel drie jaar verder. Na onder andere voertuigen te implementeren in de game en multiplayer, komt er volledige VR-ondersteuning voor de game. Nu ik net een VR heb gekocht lijkt het alsof de goden aan mijn zijde staan. Toen ik de game first-day kocht was ik, zoals velen, teleurgesteld in wat de game te bieden had. Maar met de VR update die er deze maand zit aan te komen en de grote online update (waar we nog niet veel info over hebben) lijkt het toch eens tijd om opnieuw in mijn ruimteschip te kruipen.

Control

Control

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 59,99
Platform? PS4, Xbox One, pc
Releasedatum? 27/08/2019

Remedy Entertainment, maker van de legendarische games Max Payne, Alan Wake en de recente Xbox One exclusive Quantum Break, is terug met een nieuw wapenfeit: Control. In control krijg je de – wait for it – controle (haha) over Jesse Faden en haar bovennatuurlijke geweer. Verwacht je dus opnieuw aan een bovennatuurlijke mindfuck van jewelste. In tegenstelling tot de vorige games van Remedy – die grotendeels lineair waren – is Control een game een Metroidvania-stijl. Als speler zal je dus vaardigheden en items moeten vrijspelen om eerder geziene gebieden te ontgrendelen. Of de game werkelijk een succes wordt valt nog af te wachten, maar het feit dat de game uitkomt op mijn verjaardag is alvast een goed teken!

Astral Chain

Wie is hyped? Timon
Prijs? 59,98 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 30/08/2019

Astral Chain is een Switch-exclusive gemaakt door PlatinumGames. Die naam kan je bekend in de oren klinken door bijvoorbeeld de Bayonetta series en Nier: Automota, beiden geweldige series. Het is dus uitkijken naar hun nieuwe game. Deze keer stop je buitenaardse wezens en red je de wereld samen met je Legion, een partner die een levend wapen is. Doet me een beetje denken aan één van mijn favoriete animes: Soul Eater. De gameplay ziet er spectaculair uit. Misschien wordt dit opnieuw een Switch exclusive die een must-have wordt in ieder zijn collectie.

En zo zie je ons, hopend dat we VR-games kunnen spelen zonder dat het buiten veertig graden is, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!