Ja ja, internet, PlayStation heeft je gehoord

Over update 8.0.0 voor PlayStation 4 is al heel wat gezegd en geschreven. Nu de initiële problemen verholpen zijn, wordt vooral nog het vernieuwde Party-systeem gehekeld door gebruikers. Maar ook dat wordt nu (her)bekeken door Sony.

Met update 8.0.0 introduceerde Sony heel wat nieuwe functionaliteiten voor PlayStation 4, maar de update ging gepaard met grote problemen. Zo konden veel gebruikers hun vriendenlijst niet meer bekijken. Buiten de problemen, viel de update over het algemeen ook absoluut niet goed in de smaak.

Zo is het bijvoorbeeld een stuk omslachtiger om Party Chats te gebruiken. Waar je vroeger gewoon een party chat kon starten en wat vrienden kon samengooien in een gezellige bouillabaisse, zijn party chats tegenwoordig gekoppeld aan een groepsgesprek. Wanneer je een party hebt met je hechte vrienden en even voor een avondje een andere speler wil toevoegen aan de party, wordt de speler dus toegevoegd aan het groepsgesprek. Dat is niet alleen een privacyprobleem (de nieuwe gebruiker kan alle vorige berichten zien), maar het is ook simpelweg onhandig.

Via een tweet kondigt Sony nu aan dat ze de feedback gezien hebben (het viel dan ook moeilijk te negeren) en dat ze het probleem bekijken. Verder werd er dus nog niets gecommuniceerd, maar het is realistisch om aan te nemen dat Sony binnenkort met een update komt die het Party-systeem onder handen neemt.

Consistentie met PS5

Waarom werd het Party-systeem überhaupt onder handen genomen? Ook dat was een vraag die Sony de laatste dagen herhaaldelijk om de oren kreeg. Veel werd duidelijk toen PlayStation de nieuwe interface van de PS5 toonde. Toen was te ontdekken dat een groepsgesprek daar standaard een Party heet. Er is dus geen onderscheid meer tussen Party Chats en groepsgesprekken. De update voor PS4 kwam er dus om een gestroomlijnde ervaring te kunnen garanderen tussen PS4-gebruikers en PS5-gebruikers.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!