Het heeft even mogen duren, maar eindelijk kan je Fortnite gewoon via de Google Play Store downloaden.

Fortnite is al langer speelbaar op Android-apparaten, maar de game moest je downloaden via de website van ontwikkelaar Epic Games en niet via de Google Play Store. Dit omdat Google 30 procent eist van in-app aankopen voor apps die verdeeld werden via hun Google Play Store.

Epic Games ging hier niet mee akkoord en haalde hun game quasi meteen weer van de Google Play Store, met als alternatief dat spelers de game moesten downloaden via de website van Epic Games. Ook die oplossing bleek niet ideaal, want uit een statement van Epic Games aan Polygon blijkt dat Google niet zo meewerkend is voor apps die niet via hun Play Store werden verdeeld. Integendeel, er zijn zelfs enkele manieren waarop Google third-party applicaties tegenwerkt. Dat gebeurt bijvoorbeeld met afschrikwekkende herhalende beveiligingsmeldingen en maatregelen van Google (zoals Google Play Protect) waarmee externe applicaties worden geblokkeerd.

Fortnite Google Play Store

Oproep aan Google

Omwille van deze grote nadelen, heeft het bedrijf toch zijn beslissing herzien. Fortnite is vanaf nu dus ook te downloaden via de Google Play Store. Epic Games benadrukt echter dat het ook nog steeds mogelijk is om de game te downloaden zonder de Google Play Store. Het bedrijf sluit zijn statement af met een oproep aan Google. “We hopen dat Google zijn beleid in de nabije toekomst zal herzien, zodat alle ontwikkelaars vrij zijn om mensen te bereiken en er zaken mee te doen op Android en in de Play Store via open services – inclusief betalingsservices – die kunnen concurreren op een gelijk speelveld.”

Het kan mogelijk even duren vooraleer de applicatie zichtbaar is in de Google Play Store op jouw apparaat. Je kan de applicatie echter wel al installeren via de website van de Google Play Store.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!