"Never make the same mistake twice" - Gustavo Fring

Het zal Ubisoft duidelijk nooit lukken om een project geheim te houden tot de officiële onthulling. Eerder lekte de gameplay van Assassin’s Creed Valhalla reeds uit en nu is Far Cry 6 uitgelekt.

Op Twitter verschenen verschillende meldingen van gebruikers die Far Cry 6 reeds konden spotten in de PlayStation Store.

Enkele geruchten worden hierdoor bevestigd. Zo liet acteur Giancarlo Esposito (Gustavo Fring in Breaking Bad) eerder reeds uitschijnen dat hij meewerkt aan een grote game. Door de cover art van Far Cry 6 wordt dat nieuws nu meteen bevestigd. Giancarlo zal de nieuwe Villain worden, namelijk de dictator van het tropische paradijs Yara.

Verhaal en releasedatum

Op de productpagina is ook meteen meer te lezen over het verhaal van de game. “Welkom in Yara, een tropisch paradijs dat is vastgeroest in de tijd. De dictator Anton Castillo wil zijn natie naar zijn oude glorie herstellen, koste wat kost, terwijl zijn zoon, Diego, in zijn bloederige voetstappen treedt. Hun meedogenloze onderdrukking heeft een revolutie ontketend.”

In de game zal je als Dani Rojas spelen, een inwoner van Yara die een vrijheidsvechter wordt om de natie te bevrijden. Je zal tegen de troepen van Anton moeten vechten in “het grootste Far Cry speelveld tot nu toe”. De speelwereld bevat onder meer jungles, stranden en Esperanza, de hoofdstad van Yara.

Je zal geïmproviseerde wapens en voertuigen gebruiken en zal ‘Amigos’ kunnen rekruteren om aan je zij te vechten.

Als releasedatum wordt 18 februari 2021 gegeven.

Ubisoft heeft intussen ingespeeld op het lek met een teaser trailer.

Gratis upgrade naar PS5

Een (heel welkome) trend bij de nieuwe generatie consoles is dat je bepaalde games voor de huidige consolegeneratie kan kopen en vervolgens een gratis upgrade kan krijgen naar next-gen. Dit is nu ook het geval bij Far Cry 6. Althans, bij de PlayStation-editie, over de Xbox-versie is nog geen zekerheid. “Deze digitale PS4-versie van Far Cry 6 geeft toegang tot de corresponderende digitale versie van Far Cry 6 op PlayStation 5 zonder bijkomende kost,” staat te lezen op de PlayStation Store. Wanneer je de fysieke versie van de game koopt, zal je wellicht ook een PS5 met disc drive moeten kopen om te kunnen genieten van de gratis upgrade.

Ubisoft wou duidelijk wachten tot Ubisoft Forward (zondagavond) om de game te onthullen, maar dat is dus spectaculair mislukt. Toch is het een goed idee om zondag naar de presentatie van Ubisoft te kijken. Niet alleen krijgen we dan wellicht een trailer en hopelijk gameplay te zien, maar je kan ook gratis een pc-versie van Watch Dogs 2 in de wacht slepen.

Kijk jij uit naar de nieuwe Far Cry game? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!