Journey to EA Boycot

Star Wars en De Sims 4 smelten samen in het ‘Journey to Batuu’ game pack, maar de community laat duidelijk weten dat niemand daarop zat te wachten.

Alles waar je het label ‘Star Wars’ op plakt, verandert in goud. EA dacht dan ook niets verkeerd te kunnen doen door De Sims 4 en Star Wars te combineren, maar het tegendeel wordt nu bewezen. In de onthullingstrailer wordt meteen duidelijk dat de community niet opgezet is met de aankondiging.

sims 4 journey to batuu reveal trailer dislikes

In de reacties op de video wordt verduidelijkt waarom er precies zo’n grote tegenkanting is. Er wordt opgeroepen om volgende reactie te kopiëren en plakken:

DO NOT buy this pack. We need to show EA that we are not going to spend money on them if they treat us like this, completely ignoring us and pushing the important things like race equality, good game play, REAL babies, etc into the corner. We need to show EA that we are not their money bags for them to milk all they like. If you actually want this pack, go ahead but if you don’t don’t just buy it for the sake of it.

Er wordt dus opgeroepen tot een boycot om zo duidelijk te maken aan ontwikkelaar EA dat de community wil dat de ‘echte problemen’ eerst worden aangepakt alvorens ze zich gaan focussen op dergelijke uitbreidingen. De fans voelen zich genegeerd en vragen om aandacht te besteden aan zaken zoals rassengelijkheid, goede gameplay, échte baby’s en meer. Dat er geen auto’s zijn in De Sims 4, maar dat er nu wel ruimteschepen rondvliegen, is voor velen ook te gek voor woorden.

De uitbreiding bevat eveneens een verhaalmodus, en ook dat valt niet in goede aarde. Volgens de community is De Sims 4 per definitie een sandbox game en wordt er hiermee te hard afgeweken van de kern van de franchise.

Deel je de mening van de community, of kan je niet wachten om aan de slag te gaan met 'Journey to Batuu'?

In dit artikel

sims 4 boxart

Sims 4

Ontwikkelaar: Maxis / The Sims Studio

Uitgever: EA

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One / Windows / macOS

Releasedatum: 02/09/2014

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!