Match made in heaven

2020 was door het herhaaldelijke uitstel van No Time To Die geen makkelijk jaar om een James Bond fan te zijn, maar het nieuws dat er gewerkt wordt aan een volwaardige Bond-game maakt veel goed.

Het artikel “wanneer krijgen we nog eens een nieuwe Bond-game” stond hoog op mijn lijstje van artikels die ik ooit nog eens moet schrijven voor Gamerverse. Dat artikel kan alvast worden weggestreept, want IO Interactive kondigt nu aan dat ze werken aan een James Bond game!

En deze keer gaat het niet om een mobiele game of een flauw afkooksel van een film (kuch Quantum of Solace kuch). Het heugelijke nieuws werd aangekondigd in een teaser trailer van ontwikkelaar-uitgever IO Interactive. De uitgever staat vooral bekend om de succesvolle Hitman-games en is daarmee eigenlijk de ideale ontwikkelaar voor een Bond-game. De ontwikkelaar werkt samen met de filmstudio’s MGM en Eon Productions.

Veel is er nog niet veel bekend van de game. Wel is bekend dat het om een origin-verhaal zou gaan waar Bond zijn 00-status verdient. IO Interactive zoekt op dit moment medewerkers om de game te ontwikkelen, dus het project zit absoluut nog vroeg in de ontwikkelfase. De game heeft voorlopig de naam Project 007 gekregen, maar het gaat hier om een werktitel.

“Project 007 (werktitel) is een splinternieuwe James Bond videogame die wordt ontwikkeld en uitgegeven door IO Interactive,” staat te lezen op de officiële website. “Met een volledig nieuw Bond-verhaal, zullen spelers in de schoenen van ’s wereld favoriete geheim agent stappen om zo de 00-status te verdienen in dit eerste James Bond origin-verhaal. IO Interactive rekruteert momenteel talent van over de hele wereld voor het team dat deze spannende en unieke game zal ontwikkelen.”

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!