No questions asked.

De markt van digitale games zit duidelijk in de lift, maar dat brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Zo is het vaak lastiger om een game te ‘retourneren’ dan bij een fysieke versie. Epic Games maakt het proces wat makkelijker in hun store.

De Epic Games Store kennen we vooral van alle gratis games die ze weggeven (waaronder GTA V), maar achter de schermen is de service ook constant hun service aan het verbeteren om een gedegen concurrent te worden voor Steam.

Een van de nieuwe functionaliteiten die Epic Games nu uitrolt, is een manier voor gebruikers om eenvoudig een terugbetaling aan te vragen. Je kan voor elke game een terugbetaling vragen indien je de game niet langer bezit dan twee weken en minder dan twee uur hebt gespeeld. Je hoeft geen geldige reden te hebben om in aanmerking te komen voor een terugbetaling. Of de game niet werkt op je pc of als je de game gewoon slecht vindt maakt dus helemaal niets uit. Een uitzondering wordt gemaakt voor games waar je de gebruikersvoorwaarden hebt overtreden (bijvoorbeeld wanneer je geband bent). Voor die games zal je geen terugbetaling kunnen uitvragen. Toch zou het behoorlijk indrukwekkend zijn wanneer je reeds binnen twee uur geband wordt in een game.

epic games store refund

Het bedrag wordt vervolgens teruggestort via de betaalmethode die je hebt gebruikt. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Bandbreedte management en keyless integraties

Epic Games rolt meteen ook twee andere nieuwigheden uit. Het gaat bijvoorbeeld om Keyless Integration waarbij je je Epic Games Store account kan linken aan third-party verkoopplatformen zoals Fanatical, Green Man Gaming en Genba Digital. Games die je daar koopt, worden vervolgens meteen toegevoegd aan je Epic Games Store account (zonder dat je zelf nog een activatiesleutel moet inwisselen).

Het bedrijf werkt ook aan hulpmiddelen voor mensen met een trage internetverbinding. Zo rolt het nu een mogelijkheid uit om de maximale downloadsnelheid te limiteren zodat games bijvoorbeeld aan maximaal 500 KB/s worden gedownload. Op die manier zal je langer over de download doen, maar wordt je netwerk wel minder belast.

epic games store bandwidth throttling

Epic Games werkt op dit moment ook aan een Achievement service en een marktplaats voor mods voor hun platform.

Is de Epic Games Store goed op weg om jouw nieuwe favoriete winkel te worden? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!